> > > > Henk Blanken

Auteur Henk BlankenHenk Blanken
Over Henk Blanken
Henk Blanken (Rotterdam, 1959) is journalist en schrijver. Bijna veertig jaar werkte hij voor dagbladen: Het Vrije Volk, de Volkskrant en Dagblad van het Noorden. Daarnaast schreef hij literaire non-fictie en drie boeken over journalistiek. Hij woont in Haren, Groningen.

In 1995 publiceerde hij Hotel Almere (Atlas), literaire non-fictie over het Nederland van de polders. Sinds begin deze eeuw houdt hij dit weblog bij, de eerste tien jaar voornamelijk om te schrijven over digitale cultuur en media.

Dat leverde twee boeken op: Popup (2006, Atlas) dat hij samen maakte met Mark Deuze, en Mediamores (2009, Atlas), dat over journalistieke ethiek in tijden van internet gaat. In 2014 publiceerde hij samen met Wim de Jong het Handboek Verhalende Journalistiek (Atlas-Contact).

In 2015 verscheen Pistoolvinger, een ‘non-fictie roman’ over een leven met de ziekte van Parkinson, maar vooral een boek over de uitdaging van het lot, de troost van het schrijven, de kunst van het verval en de ironie van het struikelen. In februari 2017 verschijnt het in Duitse vertaling als Da stirbst du nicht dran bij Patmos Verlag.

Voor zijn journalistieke werk is Henk Blanken verscheidene keren bekroond, onder meer met Het Gouden Pennetje (de voorloper van de Tegel voor jong talent), de Groninger Persprijs, de Tegel en de European Health Journalism Prize.
Bron: henkblanken.nl/bio/
Henk Blanken heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Henk Blanken heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Henk Blanken heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Henk Blanken heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 12 boeken gevonden van de auteur Henk Blanken


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Henk Blanken.
De meest gevonden boeken zijn Pistoolvinger, Het Gouden Pennetje, Philips Stadskanaal, Jules Deelder en De Zwolse School, Basis Van Een " Kleine Kern".

Nieuw (1)
€ 19,99
Tweedehands (7)
vanaf € 11,99

Tweedehands (7)
vanaf € 7,95

Tweedehands (7)
vanaf € 11,95

Tweedehands (4)
vanaf € 6,50

Tweedehands (2)
vanaf € 9,00

Tweedehands (2)
vanaf € 19,95

Tweedehands (1)
€ 26,95