> > > > > de-wolkenbespeler

Ali Bader - De Wolkenmuzikant

Het boek De Wolkenmuzikant van de auteur Ali Bader is 3 maal gevonden, 1 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "De Wolkenmuzikant" is nieuw te koop vanaf € 16,95 bij Bol.com. "De Wolkenmuzikant" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Nieuw (1) vanaf € 16,95 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (2) vanaf bij antiqbook.com Toon 2 tweedehands boeken


Omschrijving boek
Als cellist kan Nabiel zijn werk in Irak niet meer uitoefenen - muziek is tenslotte haram, verboden. Hij ontvlucht het land en belandt in Brussel. Zijn hele leven lang heeft Nabiel Europa geïdealiseerd: waar de bodem vruchtbaar genoeg was voor de grote muzikanten van de romantiek en de filosofen van de verlichting, moet de samenleving wel bloeien. Bij aankomst in Brussel is hij dan ook stomverbaasd. De wijk waarin hij is terechtgekomen is nog armoediger dan zijn oude stadsdeel in Bagdad en buiten de kroeg is niemand geïnteresseerd in zijn bevlogen theorieën over de ideale samenleving. Opnieuw merkt Nabiel gevangen te zitten tussen twee werelden. In een beperkt aantal pagina's weet Bader de tegenstellingen in onze wereld bloot te leggen, waardoor alle waarheden over cultuur en identiteit die we als vanzelfsprekend beschouwen tegen het licht worden gehouden. Hij is daarbij niet bang kritisch te zijn op de multiculturele samenleving in Brussel, wat deze novelle actueler dan ooit maakt. Verbluffend vakmanschap.

Ali Bader (1979) werd geboren in Bagdad, waar hij westerse filosofie en Franse letterkunde studeerde, woont momenteel in Brussel en is de auteur van dertien romans, meerdere poëziebundels, essaybundels en theaterstukken. Hij is een unieke stem in de Arabische literatuur en ontving vele prijzen voor zijn werk. Twee van zijn romans werden genomineerd voor de Arab Booker Prize. Bader graaft diep in de culturele en intellectuele tradities en recente wereldgeschiedenis om bloot te leggen waarom en hoe we geworden zijn wie we zijn, met een focus op het Irak van nu, waarbij hij geen enkel stijlmiddel schuwt.

Uit het Arabisch vertaald door Richard van Leeuwen


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
De Wolkenmuzikant

Type: Paperback
ISBN: 9789491921322
Levertijd: Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis

Aanbieder:
€ 16,95
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
ISBN
9789491921322
   


"Uitgeverij Jurgen Maas", "2017, Paperback, mooi exemplaar". ISBN: 9789491921322.
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789491921322
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 11,75
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Ali Bader
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Papa Sartre

ISBN: 9789774162985


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 9,79
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 15,99
Tweedehands (0)
Nieuw (0)
Tweedehands (1)