> > > > > syntactische-atlas-van-de-nederlandse-dialecten

Barbiers - Syntactische Atlas Van De Nederlandse Dialecten

Het boek Syntactische Atlas Van De Nederlandse Dialecten van de auteur Barbiers is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Syntactische Atlas Van De Nederlandse Dialecten" is tweedehands te koop vanaf € 79,99 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 79,99 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek


Omschrijving boek
Een gedetailleerd overzicht van de verrassend rijke syntactische variatie in het Nederlands aan het begin van de 21e eeuw

De 'Syntactische Atlas van de Nederlandse Dialecten (SAND)' geeft een gedetailleerd overzicht van de verrassend rijke syntactische variatie in 267 dialecten van het Nederlands aan het begin van de 21e eeuw. Op 200 kleurenkaarten wordt de geografische distributie van meer dan 100 syntactische variabelen getoond. Veel van deze variabelen zijn afwezig in de standaardtaal en daarom van groot descriptief en theoretisch belang. Bij elke kaart wordt een stateof- the-art taalkundige beschrijving gegeven van de afgebeelde variabele tegen de achtergrond van historische ontwikkelingen en de resultaten van modern syntactisch onderzoek.

- Deel I gaat over subjectspronomina en pronomenverdubbeling, anaforen, expletieve pronomina, voegwoordvervoeging, vervoeging op ‘ja’ en ‘nee’, voegwoordverdubbeling, vraagwoordverdubbeling, relatiefzinnen en topicalisatie.
- Deel II gaat over woordvolgorde in werkwoordsclusters, Infinitivus pro Participio effect, Participium pro Infinitivo effect, Perfectief Participium verdubbeling, Imperativus pro Infinitivo effect, hulpwerkwoorden, negatiepartikels en negatieve kwantoren.

Verkrijgbaar in een Nederlands- en Engelstalige editie.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789053567012
   
Soort boek
Hardcover
Prijs
€ 79,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Barbiers
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 17,50
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 45,00