> > > > > synthetisch-denken-natuurwetenschappers-over-hun-rol-in-een-moderne-maatschappij-19001940

David Baneke - Synthetisch Denken. Natuurwetenschappers Over Hun Rol In Een Moderne Maatschappij, 1900-1940.

Het boek Synthetisch Denken. Natuurwetenschappers Over Hun Rol In Een Moderne Maatschappij, 1900-1940. van de auteur David Baneke is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Synthetisch Denken. Natuurwetenschappers Over Hun Rol In Een Moderne Maatschappij, 1900-1940." is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Tweedehands (1) vanaf bij antiqbook.com Toon 1 tweedehands boek


Omschrijving boek
De spectaculaire ontwikkeling van wetenschap en techniek leidde aan het begin van de twintigste eeuw tot veel onbehagen. Ging het niet allemaal te snel? Kon de samenleving al die nieuwigheden wel verwerken? Kwamen andere cultuurwaarden niet in de knel naast de kille, afstandelijke wetenschap? Of bood de wetenschap juist de oplossing voor alle maatschappelijke problemen?
Deze vragen zijn nog steeds actueel, maar honderd jaar geleden stonden ze centraal in het intellectuele debat. Ook Nederlandse natuurwetenschappers worstelden met deze vragen. Ze zochten naar een nieuw evenwicht, zowel in hun onderzoek als in het onderwijs. Die zoektocht leidde tot een nieuwe visie op de maatschappelijke rol van deskundigen en intellectuelen. David Baneke volgt de discussies hierover van de eeuwwisseling tot in het Interbellum, aan de hand van bekende en minder bekende wetenschappers en ingenieurs. Rode draad is de voortdurende zoektocht naar een alomvattende 'synthese'.Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben Synthetisch Denken. Natuurwetenschappers Over Hun Rol In Een Moderne Maatschappij, 1900-1940. ook gevonden geschreven door andere auteurs:

Synthetisch Denken. Natuurwetenschappers Over Hun Rol In Een Moderne Maatschappij 1900-1940.

Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
ISBN
9789087040345
   


Hilversum, Verloren, 2008. 24 x 16 cm. 240 pp. Softcover. lllustrated in b/w. - Top corner bumped, else fine
Prijs
Bekijk boek


Andere populaire boeken van David Baneke
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 7,99
Tweedehands (6)
vanaf € 5,99