> > > > > springlevend

Bobin - Springlevend

Het boek Springlevend van de auteur Bobin is 4 maal gevonden, 1 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Springlevend" is nieuw te koop vanaf € 14,95 bij Bol.com. "Springlevend" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Nieuw (1) vanaf € 14,95 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (3) vanaf bij antiqbook.com Toon 3 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben Springlevend ook gevonden geschreven door andere auteurs:

Springlevend !
Springlevend
Springlevend

Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Springlevend

Type: Paperback
ISBN: 9789029503389
Levertijd: 11

Aanbieder:
€ 14,95
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
9789029503389 Goed Paperback
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
antiqbook.com
Amsterdam, Uitgeverij de Arbeiderspers, 1998. Paperback met flappen 19x11. 101 blz. Vertaald uit het Frans door Michel van Nieuwstadt. De man die in dit boek aan het woord is, spreekt zijn op vierenveertigjarige leeftijd plotseling overleden geliefde Ghislaine toe. Voor hem blijft zij eeuwig jong, dat wil zeggen: vol van het absolute leven, dat wordt gevormd door de drie-eenheid liefde, wanhoop en vrolijkheid. Hoewel Ghislaine gestorven is en er over haar feitelijk alleen nog maar in de plus-que-parfait (voltooid verleden tijd) kan worden gesproken, is zij voor de auteur meer dan levend. Zij is 'la plus que vive': springlevend. Zo kan hij voortdurend met haar in gesprek zijn. Hij herinnert haar aan haar verleden, haar ouders, haar geboortestreek in de buurt van Lyon. Hij praat met haar over haar gewoontes, haar manier van spreken, haar stem en haar geur, haar jaloersheid en het feit dat hij er nooit tegen heeft gekund dat iemand kritiek op haar had, ook al was ze allerminst volmaakt. Zijn intieme gesprek met haar levert hem uiteindelijk deze wijsheid op: dat hij zal blijven houden van het leven, waarvan zij weliswaar geen deel meer uitmaakt, maar waarin hij haar, die hem verhindert te lijden, in alles vermoedt en bespeurt. 'Springlevend' is een compromisloze liefdesverklaring, een elegie als een aubade, volkomen zuiver van toon, en soms bewust sentimenteel..
Prijs
€ 5,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789029503389
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 5,95
Bekijk boek