> > > > > politiekunde-67-nachtdienst-bij-de-politie-en-verkeersveiligheid

Boekhoorn - Politiekunde 67 - Nachtdienst Bij De Politie En Verkeersveiligheid

Het boek Politiekunde 67 - Nachtdienst Bij De Politie En Verkeersveiligheid van de auteur Boekhoorn is 2 maal gevonden, 1 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Politiekunde 67 - Nachtdienst Bij De Politie En Verkeersveiligheid" is nieuw te koop vanaf € 7,95 bij Bol.com. "Politiekunde 67 - Nachtdienst Bij De Politie En Verkeersveiligheid" is tweedehands te koop vanaf € 14,44 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 7,95 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (1) vanaf € 14,44 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek


Omschrijving boek
De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Voor meer informatie www.politieenwetenschap.nl. Het werken in nachtelijke uren komt in Nederland veel en in verscheidene sectoren voor. Deze nachtarbeid is een belastende activiteit voor de gezondheid van werknemers, aangezien de 'biologische klok' van het menselijk lichaam, dat is gebouwd op het functioneren overdag, verstoord raakt. Ook bij de politie wordt vanwege de 24/7-uurs bereikbaarheid in nachtdiensten gewerkt. Uit kleinschalig onderzoek is al gebleken dat het verrichten van onregelmatige diensten leidt tot een toename van veiligheidsrisico's. Die hangt direct samen met een afnemende alertheid bij politieagenten door vermoeidheid. Een helder beeld van de mate waarin zich bij de Nederlandse politie (bijna)ongevallen door vermoeidheid na de nachtdienst voordoen ontbrak echter. Is er sprake van een probleem dat meer aandacht nodig heeft? In dit rapport wordt daarom verslag gedaan van een grootschalige enquête naar de ervaringen die politieagenten hebben met verkeersonveiligheid in hun woon-werkverkeer na de nachtdienst. Uit de enquête blijkt dat vermoeidheid na de nachtdienst bij veel agenten negatieve invloed heeft op hun rijgedrag in het woon-werkverkeer. Driekwart van deze agenten zegt in zo'n sterke mate vermoeid te zijn dat zij minder alert rijgedrag gaan vertonen. Bijna de helft van de agenten geeft aan in het afgelopen jaar ervaringen te hebben gehad met verkeersonveilige situaties na de nachtdienst. Dit wordt met name gerapporteerd bij agenten die afstanden van langer dan 20 km moeten afleggen in hun woon-werkverkeer en diegenen die niet of weinig hebben geslapen voorafgaand aan de dienst. Met dit rapport wordt niet alleen meer inzicht gegeven in de impact van de nachtdienst op het verkeersgedrag van de politieagent, ook worden voor de politieagent en voor de politieorganisatie aanbevelingen geformuleerd om uit deze resultaten lessen te trekken voor de toekomst.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Politiekunde 67 - Nachtdienst Bij De Politie En Verkeersveiligheid

Type: Paperback
ISBN: 9789035247833
Levertijd: 4

Aanbieder:
€ 7,95
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789035247833
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 14,44
Bekijk boek