> > > > > de-drakendoder

Bonte - De Drakendoder

Het boek De Drakendoder van de auteur Bonte is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "De Drakendoder" is tweedehands te koop vanaf € 7,50 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 7,50 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken


Omschrijving boek
De Drakendoder
Hans Boode
Een echte aanrader, zowel voor jeugd als volwassenen! Het verhaal gaat over de jonge held Sigfrid die als koningszoon opgroeit in de burcht van Xanten aan de Rijn, omgeven door strenge leermeesters. Al op jonge leeftijd verslaat hij reuzen en dwergen en verovert hij de Nibelungenschat, overwint een gevaarlijke draak en wordt sinds die tijd "de Drakendoder" genoemd. Hij sluit vriendschap met het machtige volk van de Bourgondi , beleeft met hen vele avonturen en helpt hun koning een geheimzinnige koningin te verslaan, omdat deze haar als zijn echtgenote wenst. Als beloning verwerft Sigfrid de hand van diens zuster, maar wanneer hij door haar volk wordt verraden, zint zij op wraak.
De sage over Sigfrid - ook wel de Nibelungensage genoemd - is ont-staan in de periode van de "Grote Volksverhuizing", een woeste tijd van veel bloedvergieten en onrecht. Hans Boode (1944) schetst op indrukwekkende wijze de ruwe onzekere levens van de mensen die toen leefden. Door een originele mix van fantasie en werkelijk gebeurde feiten wordt de eeuwenoude sage niet alleen een wonderlijk, maar ook een historisch verhaal. Een echte aanrader!


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789059741133
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 7,50
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789059741133
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 12,50
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Bonte
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Alles Over Antiek

ISBN: 9789062483402


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (10)
vanaf € 5,75
Nieuw (0)
Tweedehands (7)
vanaf € 10,00
Nieuw (2)
vanaf € 15,99
Tweedehands (0)