> > > > > poolster

Anna Chojnacka - Poolster

Het boek Poolster van de auteur Anna Chojnacka is 1 maal gevonden, 1 maal nieuw en 0 maal tweedehands. "Poolster" is nieuw te koop vanaf € 12,99 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 12,99 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek


Omschrijving boek
Anna Chojnacka

Op haar tiende verhuist de Poolse Ida met haar moeder naar Nederland. Een halfjaar later valt de Berlijnse Muur. Terwijl Ida haar draai probeert te vinden in haar nieuwe omgeving, ziet ze haar geboorteland in een razend tempo veranderen.

Wanneer Ida ouder wordt, krijgt ze steeds meer vragen over haar familie, over vroeger. Waarom heeft haar vader hun vlucht uit Polen niet tegengehouden? Wat was de rol van haar grootouders in de oorlog? Wat was de echte reden dat haar ouders zijn gescheiden? Stukje bij beetje krijgt ze meer inzicht in haar familiegeschiedenis.

Ondertussen zakt haar moeder tot Idas woede en verdriet langzaam weg in een depressie. Ida is gedwongen om in sneltreinvaart zelfstandig te worden. Ze leert dat onrecht en ongelijkheid, maar ook hoop en liefde, niet aan een land of een politiek regime gebonden zijn.

Anna Chojnacka (Pozna, 1979) is de oprichter en directeur van de 1% CLUB, een crowdsourcingplatform voor ontwikkelingssamenwerking.
Het verhaal van haar debuutroman De Poolster baseerde ze deels op haar eigen leven: vlak voor de val van de Muur vluchtte Anna met haar moeder vanuit Polen naar Nederland.


Gevonden bookcovers


De auteur van dit boek
Anna Chojnacka


Profiel van Anna Chojnacka

Andere auteurs

We hebben Poolster ook gevonden geschreven door andere auteurs:

Poolster
Poolster

Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Poolster

Type: E-book
ISBN: 9789021809212
Levertijd: Direct te downloaden

Aanbieder:
€ 12,99


Andere populaire boeken van Anna Chojnacka
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 5,99
Tweedehands (7)
vanaf € 8,95
De Poolster

ISBN: 9789021809205


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 14,95
Tweedehands (6)
vanaf € 6,99