> > > > > htollens-cz

Elink Sterk, A., - H.Tollens Cz

Het boek H.Tollens Cz van de auteur Elink Sterk, A., is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "H.Tollens Cz" is tweedehands te koop vanaf € 17,50 bij antiqbook.com.

Tweedehands (1) vanaf € 17,50 bij antiqbook.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Elink Sterk, (Isaac Cornelis), H.Tollens Cz, portret / te halven lijve van voren en rechts, steendruk, onder het portret de handtekening van de dichter in facsimile, Koninkl(ijk)e lithografie van C.W.Mieling, (z.pl.), (z.uitg.), (ca 1850)., portret / prent / papier: 32,2 x 24 / 39 x 29,8 / 45,6 x 32 cm, De prent is in minder goede staat. Er zitten 7 scheurtjes aan de randen en aan drie hoeken is de prent beschadigd. Boven het hoofd van de geportretteerde zit een inktstreepje. Vouw over de prent van boven naar beneden, maar bijna onzichtbaar., Naast de handtekening van de dichter staat in potlood: Te Lintum deel I blz 352. Achterop enkele nummers., Hendrik Tollens Caroluszoon (1780-1856) staat op deze prent afgebeeld op rijpere leeftijd. Hij staat met de rechterarm omlaag en leunt met de linkerarm op een pedestal. In de linkerhand houdt hij een dichtgeslagen boek. Hij draagt een donkere frack, waaronder een vest met opstaande kraag en een zwarte geknoopte das. Om de hals draagt hij het commandeurskruis van de orde van de Nederlandse leeuw en achter de revers gaat de orde van de Nederlandse Leeuw gedeeltelijk schuil, die hij al sinds 1815 mocht dragen. Op de achtergrond rechts een gordijn en achter de dichter een grijze lucht boven een zee met enkele vage zeilen., Van Someren noemt twee portretten met ongeveer dezelfde beschrijving: 5583* en 5583. Een zou er zijn afgekeurd., Ter gelegenheid van Tollens' zeventigste verjaardag werd zijn borstbeeld geplaatst in het Museum Boymans en ontving de dichter het commandeurskruis van de Nederlandse Leeuw.
Prijs
€ 17,50
Bekijk boek