> > > > > de-acht-wegen-der-mystiek

Drs. H. Van Praag - De Acht Wegen Der Mystiek.

Het boek De Acht Wegen Der Mystiek. van de auteur Drs. H. Van Praag is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Acht Wegen Der Mystiek." is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Tweedehands (1) vanaf bij antiqbook.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Naarden, A. J. G. Strengholt, 1986. 1e druk 181 pp. Pb. Wat roest op bovenste snede. Naam op schutblad. In dit boek geeft de auteur een overzicht van de mystieke stromingen in de wereld en tracht hij het wezen der mystiek zoveel mogelijk te benaderen. Dit doet hij door het rijk van de mystiek langs acht wegen binnen te treden: zwijgen, niet-doen, eenheid, liefde, inzicht, vreugde, diepte, ruimte. Zwijgen en niet-doen zijn kenmerkend voor de Chinese mystiek (Lao-tse), eenheid en liefde voor de joodse (Buber), inzicht en vreugde voor de Indische (Boeddha) en diepte en ruimte voor de Christelijke (Eckehart), maar al deze aspecten komen ook elders voor. Ook de wegen die tot het mystische doel leiden, de gestalten der mystiek en aan het Japanse Zenboeddhisme wordt aandacht besteed. in goede staat
Prijs
Bekijk boek