> > > > > de-harde-kern

De Harde Kern

Het boek De Harde Kern is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Harde Kern" is tweedehands te koop vanaf € 8,45 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 8,45 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben De Harde Kern ook gevonden geschreven door andere auteurs:

De Harde Kern

Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789025408268
   
Soort boek
Paperback


De agent is een vrouw en niemand die het raar vindt. Maar de chirurg is zelden een vrouw en waar blijft de eerste Nederlandse vrouwelijke premier?<br />Er is veel veranderd in de laatste twintig jaar, maar we zijn er nog lang niet.<br />Het emancipatieproces is nog maar net begonnen. Er zijn vrouwen die zeggen: 'Ik ben wel geëmancipeerd, maar niet feministisch.' Dit zijn echter de harde feiten:<br /><br />- 16 procent van de Nederlandse bevolking vindt dat vrouwen met kleine kinderen niet moeten werken.<br />- Één op de tien schooldirecteuren en één op de dertig hoogleraren is een vrouw.<br />- Het inkomen van mannelijke dertigers is twee keer zo hoog als dat van vrouwen van die leeftijd.<br />- 133.000 kinderen staan op de wachtlijst voor kinderopvang.<br />- Vaders verrichten vijf keer zoveel uren betaalde arbeid als moeders; moeders besteden vier keer zoveel tijd aan het huishouden en kinderen als vaders.<br />- De negatieve gevolgen van de 'flexibele' arbeidsmarkt treffen vooral vrouwen: Dolle Mina's zijn Dolende Mina's geworden.<br /><br />Zijn deze verschillen vanzelf zo gegroeid? <br />Willen vrouwen liever voor kinderen zorgen dan carrière maken?<br />Komt het door verschillen in de hersenen en hormonen, of doordat er te weinig gebeurt aan emancipatie?<br />De Harde Kern legt de basis voor een nieuw feminisme dat past bij deze tijd.
Prijs
€ 8,45
Bekijk boek