> > > > > wrr-rapporten-95-big-data-in-een-vrije-en-veilige-samenleving

Wrr Rapporten 95 - Big Data In Een Vrije En Veilige Samenleving

Het boek Wrr Rapporten 95 - Big Data In Een Vrije En Veilige Samenleving is 4 maal gevonden, 1 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Wrr Rapporten 95 - Big Data In Een Vrije En Veilige Samenleving" is nieuw te koop vanaf € 14,95 bij Bol.com. "Wrr Rapporten 95 - Big Data In Een Vrije En Veilige Samenleving" is tweedehands te koop vanaf € 8,95 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 14,95 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (3) vanaf € 8,95 bij Bol.com Toon 3 tweedehands boeken


Omschrijving boek
Big Data-toepassingen bieden vele kansen voor opsporing en surveillance. Ze maken snelle en precieze reconstructies van misdaden mogelijk, evenals gerichte inspecties en het realtime volgen van ontwikkelingen bij crisissituaties. Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe risico's voor burgers, op het gebied van privacy, discriminatie en de vrije meningsuiting. Aan de horizon dreigt (semi-)automatische besluitvorming, waarbij de uitkomsten van data-analyses sturend zijn voor het handelen van veiligheidsorganisaties.

De WRR analyseert in dit rapport hoe de Nederlandse overheid Big Data kan gebruiken en richt zich daarbij specifiek op het veiligheidsdomein. Big Data kan volgens de raad uitsluitend vruchten afwerpen als de huidige wet-en regelgeving wordt versterkt om fundamentele rechten en vrijheden te waarborgen. Hiertoe moet de aandacht worden verlegd van het reguleren van het verzamelen van data - het zwaartepunt in de huidige juridische kaders - naar de regulering van en het toezicht op de fases van de analyse en het gebruik van Big Data. Voor de vrijheid en de veiligheid van de burgers doen zich in deze twee fasen van Big Data-processen de grootste kansen én de grootste risico's voor.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Wrr Rapporten 95 - Big Data In Een Vrije En Veilige Samenleving

Type: Paperback
ISBN: 9789462983571
Levertijd: Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Aanbieder:
€ 14,95
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789462983571
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 8,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789462983571
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 12,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789462983571
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 13,95
Bekijk boek