> > > > > het-wezen-van-de-smaak-overpeinzingen-van-een-19eeeuwse-fijnproever

Jeananthelme Brillatsavarin - Het Wezen Van De Smaak

Het boek Het Wezen Van De Smaak van de auteur Jeananthelme Brillatsavarin is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Het Wezen Van De Smaak" is tweedehands te koop vanaf € 64,95 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 64,95 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021011844
   
Soort boek
Paperback


De meest geciteerde schrijver op culinair gebied is zonder twijfel Brillat-Savarin. In 1826 verscheen zijn Physiologie du Goût. Het is een gastronomisch, cultureel en literair werk, een unieke combinatie van overpeinzingen, anekdotes en herinneringen. Het gaat over de geneugten van de dis: hoe men eet, wanneer men eet, waarom men eet.<br />Recensie(s)<br />Brillat-Savarin een Franse jurist, leefde van 1755 tot 1826 en leidde een plezierig leven. De Revolutie bracht hem als afgevaardigde van Belley in 1789 naar Parijs. In 1794 vluchtte hij naar Zwitserland en gaat daarna naar Amerika. In 1796 keert hij terug naar Frankrijk. Zijn interesses voor levensmiddelen, goed tafelen en genieten van uitgelezen schotels blijkt uit het vlak voor zijn dood verschenen "Physiologie du gout". Voorafgegaan door de bekende en nog steeds geciteerde Aforismen is dit nog steeds een onderhoudende verzameling gastronomische bespiegelingen over o.a. frituren, chocolade, koffie, dorst, spijsvertering, de geschiedenis van de gastronomie, restaurateurs enz., gevolgd door recepten in Mengelwerk. Deze eerste Nederlandse vertaling die eerder in 1987 verscheen bij Zomer & Keuning*, werd nu als een echte klassieker uitgegeven in een fraaie band met roodlinnen rug en omslag in groengele zijdeprint en leest plezierig: verwijzingen, verouderde opvattingen enz. worden toegelicht in voetnoten. Gemist wordt een bibliografische verantwoording.<br /><br />Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Prijs
€ 64,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021011844
   
Soort boek
Paperback


De meest geciteerde schrijver op culinair gebied is zonder twijfel Brillat-Savarin. In 1826 verscheen zijn Physiologie du Goût. Het is een gastronomisch, cultureel en literair werk, een unieke combinatie van overpeinzingen, anekdotes en herinneringen. Het gaat over de geneugten van de dis: hoe men eet, wanneer men eet, waarom men eet.<br />Recensie(s)<br />Brillat-Savarin een Franse jurist, leefde van 1755 tot 1826 en leidde een plezierig leven. De Revolutie bracht hem als afgevaardigde van Belley in 1789 naar Parijs. In 1794 vluchtte hij naar Zwitserland en gaat daarna naar Amerika. In 1796 keert hij terug naar Frankrijk. Zijn interesses voor levensmiddelen, goed tafelen en genieten van uitgelezen schotels blijkt uit het vlak voor zijn dood verschenen "Physiologie du gout". Voorafgegaan door de bekende en nog steeds geciteerde Aforismen is dit nog steeds een onderhoudende verzameling gastronomische bespiegelingen over o.a. frituren, chocolade, koffie, dorst, spijsvertering, de geschiedenis van de gastronomie, restaurateurs enz., gevolgd door recepten in Mengelwerk. Deze eerste Nederlandse vertaling die eerder in 1987 verscheen bij Zomer & Keuning*, werd nu als een echte klassieker uitgegeven in een fraaie band met roodlinnen rug en omslag in groengele zijdeprint en leest plezierig: verwijzingen, verouderde opvattingen enz. worden toegelicht in voetnoten. Gemist wordt een bibliografische verantwoording.<br /><br />Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Prijs
€ 64,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Jeananthelme Brillatsavarin
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (10)
vanaf € 9,99
Tweedehands (0)