> > > > > leerdam-glas-18781998

Van Der Kleyblekxtoon - Leerdam Glas 1878-1998

Het boek Leerdam Glas 1878-1998 van de auteur Van Der Kleyblekxtoon is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Leerdam Glas 1878-1998" is tweedehands te koop vanaf € 23,00 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 23,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789074213202
   
Soort boek
Paperback


Dit boek gaat over 120 jaar glas uit Leerdam. In vorige edities hield het boek op bij het beroemde Gilde glas dat A.D. Copier in 1930 ontwierp. Nu echter is ook het latere werk van Copier opgenomen, zoals de bekende cactuspotten en diverse glasserviezen van zijn hand. Uiteraard komt ook het na de oorlog door hem ontworpen glaswerk aan de orde. Copier, die ook de beroemde Glasschool oprichtte, was vele jaren de enige ontwerper die aan de fabriek verbonden was. Hij was echter ook de leermeester van een hele generatie glasontwerpers, die lange tijd aan de fabriek verbonden waren of incidenteel ontwerpen voor allerhande glaswerk leverden. Tot zijn pensioen in 1971 was Copier de meest productieve designer. Al tijdens zijn bewind werden echter steeds meer producten van zijn leerlingen en anderen gemaakt. Te noemen zijn o.a. Willem Heesen, Lucienne Bloch, Floris Meydam, Gerard Thomassen, L.J.F. Linssen en Sybren Valkema. Ook van de jongste generatie, zoals de huidige chefontwerper Slem van de Marel wordt werk getoond. Het werk van al deze kunstenaars wordt inmiddels al vele jaren door liefhebbers verzameld. Sinds 1990, toen de tweede druk van dit boek verscheen, is een aantal deelpublicaties verschenen. Een integraal overzicht van de productie van de Glasfabriek Leerdam ontbrak echter nog.
Prijs
€ 23,00
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Van Der Kleyblekxtoon
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 24,50
Tweedehands (0)
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 18,00