> > > > > veilig-voedsel

Roelina Dijk - Veilig Voedsel

Het boek Veilig Voedsel van de auteur Roelina Dijk is 4 maal gevonden, 2 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Veilig Voedsel" is nieuw te koop vanaf € 36,50 bij Bol.com. "Veilig Voedsel" is tweedehands te koop vanaf € 16,95 bij Bol.com.

Nieuw (2) vanaf € 36,50 bij Bol.com Toon 2 nieuwe boeken
Tweedehands (2) vanaf € 16,95 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 2 nieuwe boeken gevonden
Veilig Voedsel

Type: Paperback
ISBN: 9789024445936
Levertijd: 5

Aanbieder:
€ 36,50
Veilig Voedsel

Type: Paperback
ISBN: 9789024418978
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 37,95
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789059315617
   
Soort boek
Paperback


Geschat wordt dat, in Nederland, jaarlijks twee miljoen mensen ziek worden van voedsel. De vraag naar veilig voedsel, voedingsmiddelen met beheersbare gezondheidsrisico¿s, is groot. Het waarborgen van veilig voedsel is belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan de catering, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengen.<br /><br />Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. Er wordt eerst uitgebreid ingegaan op de microbiologische kant. Aan bod komen onderwerpen als groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, voedselpathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Vervolgens worden de belangrijkste chemische factoren besproken waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen. Ten slotte eindigt het boek met de behandeling van mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters. <br /><br />Doelgroep<br />Veilig voedsel is geschikt voor studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek.
Prijs
€ 16,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789462363946
   
Soort boek
Paperback


De vraag naar veilig voedsel is groot. Jaarlijks worden 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt.<br />Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters.<br /><br />Voor de tweede druk is het boek geactualiseerd en uitgebreid met informatie over de Belgische wet- en regelgeving.<br /><br />Roelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (opleiding Voeding & Diëtetiek) en FiMM training & control in food safety. Verder werkt ze als auteur en eindredacteur mee aan het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).
Prijs
€ 19,50
Bekijk boek