> > > > > bep-rietveld-19131999

Eskes, Martine - Bep Rietveld (1913-1999)

Het boek Bep Rietveld (1913-1999) van de auteur Eskes, Martine is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Bep Rietveld (1913-1999)" is tweedehands te koop vanaf € 63,00 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 63,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789082636796
   
Soort boek
Paperback


Schilder-tekenaar Elisabeth Eskes-Rietveld (Bep Rietveld) bracht in haar enerverende leven een omvangrijk en kleurrijk oeuvre tot stand van vooral portretten en stillevens. Ze was de dochter van de wereldberoemde architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Als jong meisje ging ze gefascineerd op in de artistieke wereld van haar vader. Zo kwam ze in contact met Charley Toorop, van wie ze schilderles kreeg. De invloed van Charley Toorop op haar vroege werk is goed zichtbaar, maar na verloop van tijd ontwikkelde ze haar eigen kleurrijke en spontane stijl van schilderen. Bep Rietveld was een echte ‘mensenschilder’: ze maakte portretten van heel veel mensen uit haar persoonlijke leefomgeving. Ze heeft het moederschap altijd gecombineerd met het kunstenaarschap. Ze werkte haar hele leven lang; in vredes- én in oorlogstijd. Van 1937 tot 1946 verbleef ze in Nederlands-Indië. Ze maakte er de verschrikkingen van de oorlog mee, was geïnterneerd in drie Jappenkampen. Zelfs in die periode tekende ze (indringende) portretten van medegevangenen en hun kinderen: een uniek onderdeel van haar veelzijdige oeuvre.
Prijs
€ 63,00
Bekijk boek