> > > > > uitgekookt-annemieke-smit

Annemieke Smit - Uitgekookt!

Het boek Uitgekookt! van de auteur Annemieke Smit is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Uitgekookt!" is tweedehands te koop vanaf € 9,00 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 9,00 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789055942923
   
Soort boek
Hardcover


<p> <strong>Uitgekookt! van Annemieke Smit.</strong><br /><br /><strong>Hardcover boek</strong> dat draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen? Uitgekookt! duikt in de scheikundige, biologische en natuurkundige processen die tijdens het koken plaatsvinden, om de antwoorden te achterhalen. In korte, bijna sprookjesachtige verhaaltjes, wordt verslag gedaan van deze zoektocht.<br /><br /><strong>De verhalen achter de mislukkingen</strong> zijn wetenschappelijk, maar gaan tegelijkertijd over oorlog, liefde, eenzaamheid en verbondenheid. Eiwitmoleculen doen manhaftige pogingen om de kwetsbare luchtbelletjes in de soufflé te beschermen, in de mayonaise vechten de oliedruppels een verbeten strijd uit met de eierdooiers en in de boontjes wordt het mooie groene chlorofyl vakkundig gesloopt door zuren en enzymen. <br /><br /><strong>Uitgekookt! onderscheidt zich van alle andere kookboeken.</strong> Niet alleen omdat het de amateurkok kennis verschaft over het hoe en waarom van het koken. Maar ook omdat iedereen die Uitgekookt! leest, nooit meer met dezelfde ogen zal kijken naar wat zich in onze potten en pannen afspeelt. En als je eenmaal weet wat er mis ging, begrijp je ook hoe je mislukkingen kunt voorkomen. <br /><br /><strong>Annemieke Smit</strong> (1957) is wetenschapsjournalist, verwoed hobbykok en kookblogger. Na haar studie sociaal-economische geschiedenis werkte ze vijf jaar als redacteur bij NRC Handelsblad. Vervolgens stapte ze over naar de VPRO, waar ze eerst wetenschapsprogramma's maakte voor televisie en vervolgens voor de radio. Daarnaast schrijft ze een kookblog op 100gradenenmeer.nl. </p>
Prijs
€ 9,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789055942923
   
Soort boek
Hardcover


Winnaar van de Wageningen Persprijs 2014!<br /><br />Ingezakte soufflé, biefstuk als een schoenzool, grijsgrauwe boontjes, slappe frites en geschifte mayonaise. Uitgekookt! draait om de mislukkingen in de keuken. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen ze worden voorkomen? <br /><br />Veel thuiskoks staan regelmatig met de handen in het haar. Niet alleen kunnen gerechten die je al jaren maakt zo ineens mislukken, maar ook het tot op de letter volgen van een recept is lang niet altijd een garantie dat het eindresultaat ook maar in de verste verte lijkt op het plaatje. En dan blijft het knagen: wat heb ik in hemelsnaam verkeerd gedaan? <br /><br />Uitgekookt! duikt in de scheikundige, biologische en natuurkundige processen die tijdens het koken plaatsvinden, om de antwoorden te achterhalen.<br />In korte, bijna sprookjesachtige verhaaltjes, wordt verslag gedaan van deze zoektocht. En wat blijkt: niets menselijks is de wereld in onze pannen en potten vreemd. De verhalen achter de mislukkingen zijn wetenschappelijk, maar gaan tegelijkertijd over oorlog, liefde, eenzaamheid en verbondenheid. Eiwitmoleculen doen manhaftige pogingen om de kwetsbare luchtbelletjes in de soufflé te beschermen, in de mayonaise vechten de oliedruppels een verbeten strijd uit met de eierdooiers en in de boontjes wordt het mooie groene chlorofyl vakkundig gesloopt door zuren en enzymen.<br /><br />Uitgekookt! onderscheidt zich van alle andere kookboeken. Niet alleen omdat het de amateurkok kennis verschaft over het hoe en waarom van het koken. Maar ook omdat iedereen die Uitgekookt! leest, nooit meer met dezelfde ogen zal kijken naar wat zich in onze potten en pannen afspeelt. En als je eenmaal weet wat er mis ging, begrijp je ook hoe je mislukkingen kunt voorkomen.<br /><br />Wetenschapsjournaliste Annemieke Smit won met dit boek de vierjaarlijkse Wageningse Persprijs 2014. Uitgekookt! levert volgens de jury een substantiële bijdrage aan ons begrip van wat wij eten. De jury voorziet dat het boek de potentie heeft uit te groeien tot de nationale referentiegids voor keukenwetenschappen voor een breed publiek. <br /><br />Annemieke Smit (1957) is wetenschapsjournalist, verwoed hobbykok en kookblogger. Na haar studie sociaal-economische geschiedenis werkte ze vijf jaar als redacteur bij NRC Handelsblad. Vervolgens stapte ze over naar de VPRO, waar ze eerst wetenschapsprogramma's maakte voor televisie en vervolgens voor de radio. Daarnaast schrijft ze een kookblog op 100gradenenmeer.nl. <br />
Prijs
€ 14,95
Bekijk boek