ISBN: 9783833151538
Bekijk boek
Het boek Culinaria Espana van de auteur Marion Trutter is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Culinaria Espana" is tweedehands te koop vanaf € 20,98 bij Bol.com.
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9783833133572
Soort boek
Paperback De kloeke culinaire landenboeken van deze uitgeverij leveren voor een relatief laag bedrag een schat aan informatie en recepten. Ingedeeld naar streek worden de Spaanse regio's (ook de Balearen en de Canarische eilanden) uitputtend behandeld met aandacht voor specifieke producten, culinaire specialiteiten, tradities, historie enz. Geillustreerd met mooie foto's die vaak (in serie) een beeld geven van productieprocessen (inleggen van vis b.v.) en van kooktechnieken. De recepten zijn zowel klassiek als regionaal, maar niet echt eenvoudig. Deze kijk-kookboeken zijn dan ook beter bruikbaar als een culinair naslagwerk waarin het plezierig snuffelen is en waarmee men zich prettig kan orienteren op Spanje of (vakantie)herinneringen kan ophalen. Met informatie over rum en sigaren. Bevat een woordenlijst, een literatuuropgave, een alfabetisch register op Nederlandse en op Spaanse receptnamen en een algemeen alfabetisch register. Driekolommendruk in een zeer kleine letter.
|
Prijs
€ 20,98 |
Bekijk boek |
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9783833150654
Soort boek
Paperback Zo groot als het land is, zo veelzijdig is zijn keuken: in het noorden de erfenis van de rondtrekkende herders nog merkbaar, in het zuiden gedijt het exotische fruit dat de Arabieren meebrachten. In Galicië laten stoere kerels zich langs touwen vanaf de rosten in zee zakken om de merkwaardig gevcormde eendenmosselen te zoekn. Vis, schaal-en schelpdieren worden op de visafslag verhandeld en duivelskunstenaars vereren bij het schijnsel van het houtvuur een traditionele toverdrank - dequeimada. In La Rioja pruttelt boven een vuurtje van rijshout een winters maal terwijl de Cateloniërs gegerilde lenteuien in een scherpe amandelsaus dopen en konijn met garnalen combineren. De paella wordt in Valencia traditioneel door mannen gekookt, terwijl het maken van wordt tijdens de slacht vrouwenwerk is.
|
Prijs
€ 49,95 |
Bekijk boek |