> > > > > koken-met-felix-alen-alen

Alenfelix Alen - Koken Met Felix Alen - Alen

Het boek Koken Met Felix Alen - Alen van de auteur Alenfelix Alen is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Koken Met Felix Alen - Alen" is tweedehands te koop vanaf € 14,00 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 14,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789052321370
   
Soort boek
Hardcover


<p>Felix Alen (Diest, 31 maart 1950 – aldaar, 10 september 2021) werkte na zijn opleiding aan de hotelschool COOVI in Anderlecht als kok voor het Koninklijk Paleis van Brussel. In 1970 opent Felix Alen zijn traiteurzaak in Diest. In 1972 won hij een competitie om de Beste Juniorkok van België en in 1974 kaapte hij de titel Beste Witloofkok van België weg. In 1975 startte hij als zelfstandige met zijn Banket- en Degustatiesalons Hof te Rhode in Schaffen, bij Diest.</p> <p>Felix Alen werd echter ook en vooral bekend voor zijn radio- en televisieoptredens, boeken en initiatieven in de culinaire wereld. Gedurende vijf jaar was hij het gezicht van het programma Eén voor iedereen op de toenmalige BRTN, waarmee hij de eerste celebritychef van Vlaanderen werd. In 1999 opende hij het eerste Culinair Cultureel Centrum Xaverius in België.</p> <p>Koken met Felix Alen is een prestigieus kookboek met fijne gerechten haarfijn uitgelegd. De recepten zijn geïllustreerd met foto’s van Tony Le Duc, topfotograaf in de culinaire sector.</p> <p>Het boek is een must voor iedere hobby-kok</p> <p>Felix Alen verdiepte zich in allerhande moderne technieken die tijdbesparend en arbeidsverlichtend waren en na enkele jaren kreeg hij op dit terrein een internationale reputatie, zeker na de publikatie in 1990 van een standaardwerk "Vacuümgaren en nieuwe technieken in de gastronomie". Zijn boek had ruime belangstelling in gastronomische, wetenschappelijke en academische kringen en was ook het resultaat van een intense samenwerking met specialisten uit al deze sectoren. En dus werd hij prompt door de VRT-televisie gecontacteerd voor het programma "Eén voor iedereen". Waarvan de recepten gebundeld zijn in "Koken met... Felix Alen". Ondertussen werd reeds het 15de kookboek van Felix op de markt gebracht.</p>
Prijs
€ 14,00
Bekijk boek