> > > > > de-pedagogisch-sensitieve-leraar

Anouke Bakx - De Pedagogisch Sensitieve Leraar

Het boek De Pedagogisch Sensitieve Leraar van de auteur Anouke Bakx is 5 maal gevonden, 1 maal nieuw en 4 maal tweedehands. "De Pedagogisch Sensitieve Leraar" is nieuw te koop vanaf € 26,00 bij Bol.com. "De Pedagogisch Sensitieve Leraar" is tweedehands te koop vanaf € 18,00 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 26,00 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (4) vanaf € 18,00 bij Bol.com Toon 4 tweedehands boeken


Omschrijving boek
Al enige tijd benadrukt onder andere het ministerie van OCW de kwaliteit van de leraar en het realiseren van hoge(re) leeropbrengsten door leerlingen. Een positief pedagogisch klimaat draagt bij aan goede leeropbrengsten. De pedagogisch sensitieve leraar maakt écht het verschil, maar hoe? Dit boek helpt (toekomstige) leerkrachten om het onderwijs en het pedagogisch klimaat zo in te richten, dat goede onderwijsopbrengsten optimaal gestimuleerd worden. De pedagogisch sensitieve leraar is gebaseerd op recente, wetenschappelijke inzichten en geeft leerkrachten bouwstenen om vanuit hun pedagogische sensitiviteit systematisch te kunnen werken aan de groei van hun leerlingen.

De pedagogisch sensitieve leraar bevat acht hoofdstukken, die achtereenvolgens, maar ook los gelezen kunnen worden. De rol van de leraar komt aan bod, evenals bouwstenen om een pedagogisch sensitieve leerkracht te worden, die opbrengstgericht en handelingsgericht werkt. Ook gaat het boek ondere andere in op feedback geven, een positieve mindset stimuleren bij leerlingen, hen laten 'omdenken' en in een team werken aan een positief pedagogisch klimaat. Elk hoofdstuk bevat een overzichtelijke 'theoriebox' met achtergrondinformatie, herkenbare praktijkvoorbeelden, 'ga eens na-kaders' voor zelfreflectie en handreikingen om de theorie in de vingers te krijgen. Er is een aanvullende website met verdiepende bronnen, bruikbare tools en formulieren.

Dit boek is interessant voor pabo studenten en voor alle leerkrachten in het (speciaal) basisonderwijs.

Anouke Bakx is onderwijspsycholoog en heeft ook zelf als leerkracht basisonderwijs gewerkt. Zij werkt als lector Leren & Innoveren aan de Fontys Hogeschool voor Kind en Educatie. Aan het boek hebben verschillende onderwijsexperts bijgedragen.
Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
De Pedagogisch Sensitieve Leraar

Type: Paperback
ISBN: 9789046904442
Levertijd: Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Aanbieder:
€ 26,00
Tweedehands
We hebben 4 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789046904442
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 18,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789046904442
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 19,50
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789046904442
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 19,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789046904442
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 20,00
Bekijk boek