> > > > > vantoennu-romeinen-en-de-westerse-beschaving

Barrow - Vantoen.Nu - Romeinen En De Westerse Beschaving

Het boek Vantoen.Nu - Romeinen En De Westerse Beschaving van de auteur Barrow is 5 maal gevonden, 2 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Vantoen.Nu - Romeinen En De Westerse Beschaving" is nieuw te koop vanaf € 20,00 bij Bol.com. "Vantoen.Nu - Romeinen En De Westerse Beschaving" is tweedehands te koop vanaf € 8,55 bij Bol.com.

Nieuw (2) vanaf € 20,00 bij Bol.com Toon 2 nieuwe boeken
Tweedehands (3) vanaf € 8,55 bij Bol.com Toon 3 tweedehands boeken


Omschrijving boek
Rome is nooit gestorven: waaraan heeft het die onsterfelijkheid te danken? Louter door de kracht van het Romeinse karakter veroverde het zijn plaats in de wereld om de Middellandse Zee. Hierdoor ook zette Rome een stempel op de Europese naties die uit zijn imperium zijn voortgekomen. Wat was dit Romeinse karakter? Hoe heeft het de Romeinen ertoe geleid de grondslagen te formeren waarop de westerse beschaving is gebouwd? De geschiedenis van Rome wordt in dit boek niet behandeld, al is er wel enige historie in verwerkt. Het geeft ook geen schets van de Latijnse literatuur en evenmin een verhandeling over het Romeinse recht of over het dagelijkse leven. Toch ligt er binnen het beknopte bestek van dit boek van al deze zaken iets besloten. Het dient zich niet aan als een studie over de oudheid alleen, want veel van de problemen der Romeinen zijn nog altijd de onze, en de oplossingen welke zij beproefden, zijn bijzonder modern. Dit boek is geschreven vanuit het gezichtspunt dat de bestudering van het verleden van vitaal belang is voor het begrip van ons zelf, en de Romeinse geest vormt niet het geringste deel van de stof die voor deze studie nodig is. De toepassing kan de lezer zelf maken, wanneer hij goed weet door te denken: het materiaal wordt hem in de hand gegeven. Wanneer men tegenwoordig spreekt over 'het conflict tussen oud en nieuw', over 'crisisomstandigheden' enz., dan zijn dit uit de historie bekende klanken. Evenzo de verhouding van staat en individu, van vrijheid en overheidscontrole; het gebruik en misbruik van het imperium, het op peil brengen van 'onderontwikkelde' volken… het zijn allemaal actuele onderwerpen die de mens van heden terugvindt in het relaas dat de Romeinse geest over zichzelf heeft geschreven in het grote boek der wereldhistorie.Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 2 nieuwe boeken gevonden
Vantoen.Nu - Romeinen En De Westerse Beschaving

Type: Paperback
ISBN: 9789031504831
Levertijd: 2

Aanbieder:
€ 20,00
Vantoen.Nu - Romeinen En De Westerse Beschaving

Type: Paperback
ISBN: 9789031504831
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 20,00
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789031504831
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 8,55
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789031504831
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 9,90
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789031504831
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 9,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Barrow
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (9)
vanaf € 15,99
Tweedehands (0)
Nieuw (8)
vanaf € 19,65
Tweedehands (0)
Robert Bruce

ISBN: 9780748685226


Bekijk boek

Nieuw (4)
vanaf € 23,42
Tweedehands (0)