> > > > > narcissus-echo

Mark Baltser - Narcissus Echo

Het boek Narcissus Echo van de auteur Mark Baltser is 6 maal gevonden, 1 maal nieuw en 5 maal tweedehands. "Narcissus Echo" is nieuw te koop vanaf € 4,99 bij Bol.com. "Narcissus Echo" is tweedehands te koop vanaf € 5,00 bij antiqbook.com.

Nieuw (1) vanaf € 4,99 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (5) vanaf € 5,00 bij antiqbook.com Toon 5 tweedehands boeken


Omschrijving boek
Hoe keer je een thema om? In de muziek is dat eenvoudig: in plaats van ene terts naar boven neem je een terts naar beneden, enzovoort. Op die manier krijg je een nieuw thema, dat toch nog veek gemeen heeft met het oorspronkelijke, genoeg om de hoorders een gevoel van samenhang te geven.
Waarom deze muzikale vergelijking? Omdat Narcissus echo, Mark Baltsers debuut, in het teken staat van het gehoor en dus ook van het geluid, omdat het op te vatten is als een variatiewerk, en omdat de bekende mythe van Narcissus en Echo, die voorkomt in Ovidius Herschepping, erin wordt gemetamorfoseerd tot het omgekeerde van zichzelf.
In de eerste variatie, `De stem en de jager , valt de mythe uiteen in vele varianten. Of zijn het juist de varianten van waaruit de mythe zal komen bovendrijven? In de tweede en langste, `Het oor naast mij , is het een hedendaags mensenpaar dat de mythe belichaamt. De man wordt zelfs `ik genoemd. In de derde variatie, `Nadering , is de Narcissusfiguur tot de conclusie gekomen dat hij het alleen niet redt in zijn jacht op de stem, de Echo. Maar ook met de nodige hulp komt hij niet verder dan een benadering. Het boek besluit met een soort dialoog, die de nadering zowel als het voortduren van de scheiding bevestigt een meesterstukje van ontroerende kracht.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Narcissus' Echo

Type: E-book
ISBN: 9789021447810
Levertijd: Direct te downloaden

Aanbieder:
€ 4,99
Tweedehands
We hebben 5 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Amsterdam, Querido, 1992. 1ste druk, 127blz., formaat 13-20cm. - goed
Prijs
€ 5,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021451213
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 5,50
Bekijk boek
Aanbieder
www.boekenwebsite.nl
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 6,55
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021451213
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 7,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021451213
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 12,00
Bekijk boek