> > > > Afra Beemsterboer

Auteur Afra BeemsterboerAfra Beemsterboer
Over Afra Beemsterboer
Als ik de eerste krabbels moet meetellen in mijn schrijfcarrière, dan schrijf ik al ruim veertig jaar. Verliefdheid was de drijfveer om te schrijven. Hartstochtelijk pende ik van die dubbelbrede kladblokken vol. In mijn kamertje stopte ik mijn pennenvruchten zorgvuldig weg. Niemand hoefde dat te zien. Daar is niets van bewaard gebleven.

Wat wel bleef, waren die verliefdheden, op verschillende idolen. Wat dus ook bleef was het schrijven.

Op mijn negentiende had ik een script voltooid dat ik op mijn literatuurlijst mocht zetten van mijn verraste leraar Nederlands. Ik werkte aan een volgende, inmiddels op een schrijfmachientje. De resultaten zaten in de map waarin ook de typopdrachten van school zaten. Dat wisten mijn klasgenoten. Die pikten mijn map uit mijn schooltas als ik koffie ging halen.

Na mijn schooltijd begon ik scripts op te sturen naar uitgeverijen, maar ik kreeg ze zonder commentaar terug. Of wel met kritiek, maar niet met verbeterpunten. Of ik kreeg ze helemaal niet terug.

Zo rommelde ik nog een paar jaar door, tot ik me bedacht dat ik maar eens advies moest halen bij iemand die er wat van wist. Ik ben een dag te gast geweest bij Leni Saris.

Alle schrijfsels die ik had liggen belandden in de oud papierbak. Ik zondigde tegen alle regels en trapte in de fout waarin heel veel beginners tuimelen. Ik wilde zo graag laten zien dat ik kon schrijven dat ik te veel en te lang schreef.

Voorzien van goede adviezen begon ik welgemoed opnieuw. Mijn eerste verhaal vond in 1989 zijn weg naar een uitgever: Westfriesland in Hoorn. Het verscheen in 1990. Ik was toen 29 en vrij jong om een boek te hebben geschreven.

Inmiddels ben ik een aantal jaren en een aantal boeken verder. Er is veel gebeurd in mijn leven, mooie en lelijke dingen. Ik heb tijden niet geschreven en dan weer was ik bezig als een dolle. Schrijven loopt als een rode draad door mijn leven, het ene moment wat dunner dan het andere. Ik heb het bekeken als een hobby, als een heerlijke bezigheid naast mijn werk. Ik heb het serieus genomen, dan weer als een spel.

Daar trekt mijn schrijversbloed zich niets meer van aan, want hoe ik het ook bekijk, wat voor drijfveren ik er ook achter zoek: het hoort bij mij, het is deel van mij.

Aangenaam, ik ben Afra Beemsterboer, schrijfster.
Bron: http://www.afrabeemsterboer.nl
Afra Beemsterboer heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Afra Beemsterboer heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Afra Beemsterboer heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 13 boeken gevonden van de auteur Afra Beemsterboer


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Afra Beemsterboer.
De meest gevonden boeken zijn Als Alle Anderen, Banden Van Vroeger, Zo Lief Had Als Ik Jou, Verdwaalde Zwaluw en Met De Stroom Mee.

Nieuw (1)
€ 13,95
Tweedehands (1)
€ 9,95

Nieuw (2)
vanaf € 19,95

Nieuw (1)
€ 14,95

Nieuw (1)
€ 18,50

Nieuw (1)
€ 17,90
Afra Beemsterboer
Getijdendans

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 12,95

Nieuw (1)
€ 35,50
Afra Beemsterboer
Iers Sprookje

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 10,15

Tweedehands (1)
€ 12,60
Afra Beemsterboer
Open Slot

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 16,50
Afra Beemsterboer
De Muurbloem

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 14,99

Nieuw (1)
€ 17,50

Nieuw (1)
€ 18,50