ISBN: 9789051894455
Bekijk boek
Het boek Haccp De Toepassing Leerlingenboek van de auteur De Bekker is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Haccp De Toepassing Leerlingenboek" is tweedehands te koop vanaf € 43,75 bij Bol.com.
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789057660467
Soort boek
Paperback Waar gaat het over? In dit boek wordt eerst de aanleiding tot het HACCP-systeem besproken. Verschillende voedselaffaires, oorzaken daarvan, het nieuwe kwaliteitsdenken en HACCP-wetgeving passeren de revue. In het volgende deel leert men wat HACCP is, welke doelstelling het systeem heeft, wat de principes zijn, en hoe men kan meten en observeren. Ten slotte staan algemene preventieve maatregelen beschreven, gevolgd door een aantal bedrijfscases. In deze cases krijgt men een inzicht in de HACCP-praktijk bij bedrijven. In hoofdstuk vier vindt men een stappenplan voor het opzetten van een HACCP-systeem. Het plan zal voor ieder bedrijf verschillend zijn, maar de stapsgewijze aanpak is voor ieder bedrijf gelijk. In hoofdstuk vijf staan bijlagen die de hoofdstukken één tot en met vier aanvullen en ondersteunen. Wat kunt u straks? Als u deze vijf hoofdstukken heeft doorgenomen, bent u in staat uit te leggen wat HACCP betekent en wat de aanleiding voor dit systeem is. Ook weet u meer over voedselaffaires, wetgeving, micro- en macro-organismen en veilig werken. Veilig werken betekent dat men voor een bereidingsdienst risico's kan inschatten, bepalen welke risico's relevant zijn en hoe men deze kan meten of observeren. Door het opzetten van risicometingen kunt u een HACCPsysteem opzetten, invoeren, uitwerken en besturen. Ook leert u welke zaken het beste gerapporteerd kunnen worden in een HACCP-handboek. Wat is de werkwijze? De eerste drie hoofdstukken zijn opinievormend en gericht op het hoe, wat en waarom van HACCP. Hoofdstuk vier is praktisch van aard: U leert HACCP opzetten, organiseren en evalueren. We richten ons op actie en verbetering. Achter iedere stap in hoofdstuk vier staat een oefenopdracht. Hiermee kan een bedrijfsteam of een groep leerlingen zelfstandig een HACCP-systeem gaan opzetten. U werkt met een of meerdere doelprocessen. Een voorbeeld voor grootverbruikers is het bereiden van een vishoofdgerecht. Een voorbeeld voor fabrikanten is het bereiden en van de HBD afvullen van potten mayonaise. Achter ieder hoofdstuk staat een samenvatting gevolgd door enkele oefenopgaven. Achter in het boek treft u een zelftoets aan om uw eigen kennis nog eens op de proef te stellen. In de bijlagen staat een adressenlijst, een literatuurlijst en een definitielijst. Daarnaast is een aantal lijsten opgenomen om te laten zien hoe in de praktijk HACCP-lijsten opgesteld worden. De tekst 'Warenwetgeving inzake Levensmiddelenhygiëne' is eveneens in de bijlagen opgenomen.
|
Prijs
€ 43,75 |
Bekijk boek |