> > > > > w-n-rose-18011877

Hetty Berens - W. N. Rose 1801-1877

Het boek W. N. Rose 1801-1877 van de auteur Hetty Berens is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "W. N. Rose 1801-1877" is tweedehands te koop vanaf € 32,00 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 32,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789056622305
   
Soort boek
Hardcover


Dit boek is de eerste monografie over leven en werk van de negentiende-eeuwse Rotterdamse stadsarchitect en Rijksbouwmeester Willem Nicolaas Rose (1801-1877). Rose behoort samen met H.P. Berlage en P.J.H. Cuypers tot de groten uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Hij werd in 1839 benoemd tot stadsarchitect van Rotterdam en was van 1858 - 1867 rijksbouwmeester in Den Haag. Als stadsarchitect in Rotterdam ontwierp hij bruggen, kaden, havens, gebouwen en stedenbouwkundige plannen. Het hoogtepunt in zijn oeuvre is het beroemde Coolsingelziekenhuis, dat als een van de modernste in Europa werd beschouwd. <br /><br />Als ontwerper, schrijver van talrijke artikelen en boeken en als vooraanstaand theoreticus nam Rose een belangrijke positie in de negentiende-eeuwse gemeenschap van architecten en ingenieurs. Hij gaf vele voordrachten waarin hij een warm pleidooi hield voor een meer eigentijdse bouwkunst en het gebruik van nieuwe bouwmaterialen en bouwtechnieken. Rose kreeg met zijn vooruitstrevende ideeën en projecten ook veel kritiek wat in deze monografie een boeiend verhaal oplevert.<br /><br />Aan dit uitvoerig gedocumenteerde en rijk geïllustreerde boek ligt een omvangrijk archiefonderzoek ten grondslag. Daarbij kon gebruik worden gemaakt van een schat aan niet eerder onderzocht bronnenmateriaal, zoals brieven en rapporten waarin Rose verantwoording aflegt over de keuzes die hij maakte, de omstandigheden waaronder hij werkte, zijn werkhouding en de belangrijkste werken die onder zijn leiding tot stand zijn gekomen.
Prijs
€ 32,00
Bekijk boek