> > > > Berg, Marie-claire Van Den.

Auteur Berg, Marie-claire Van Den.Berg, Marie-claire Van Den.
Over Berg, Marie-claire Van Den.
Spotgirl.com werd in 2000 bedacht door journaliste Marie-Claire van den Berg (1974). Marie-Claire van den Berg publiceert verhalen en columns in verschillende kranten, tijdschriften en online media. Ook is ze wekelijks te horen als internet-columnist in het radio 1 programma Radio Online van de Tros. Ze is de vaste invalpresentator van dit programma en werkt regelmatig als redacteur bij het radio 1 programma ‘De Nieuwsshow’. In 2005 was zij betrokken bij de oprichting van het radio 1 programma ‘De Geitenwollensokkenshow’ van omroep Llink, een programma over idealisme dat ze wekelijks aankondigde en regisseerde. In 2008 bedacht en presenteerde ze twee nieuwe experimentele radioprogramma’s voor het Radiolab op radio 1: ‘Twitter Radio’ en ‘Op De Sofa’.

Marie-Claire studeerde journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht en aan het Franse ‘Centre de Formation des Journalistes’ in Parijs. Daar werkte ze bij dagblad ‘Le Parisien’ en schreef ze verhalen over Frankrijk voor de Telegraaf. Ze publiceerde verhalen en columns voor titels als Viva, Marie Claire, Margriet, MAN, Maxim, Flair, Living, AD-Magazine, Quote, Volkskrant Magazine, Nieuwe Revu, HP de Tijd, Goodies, Planet Multimedia en Bright. Op de website van het tijdschrift Bright schreef ze tot 2009 wekelijks over seks op internet in de rubriek ‘Sex and the server‘ In 2000 kwam haar eerste boek ‘Liefde op Internet’ uit (uitgeverij Arena). Kort daarna publiceerde ze een fictieverhaal in de bundel ‘Eerste Keus’, met onder andere verhalen van Yvonne Kroonenberg, Renate Dorrestein en Kristien Hemmerechts. Ook is ze met enige regelmaat te zien als internetdeskundige in verschillende televisieprogramma’s. Bijvoorbeeld in het programma Kassa, de Verlenging van de Vara.
Voor het tijdschrift ésta schrijft ze iedere twee weken over duurzame thema’s en het klimaat in de reportage-serie ‘groen doen’.
Naast haar journalistieke werk spreekt ze reclames in voor radio en televisie.
Bron: http://www.spotgirl.com/?page_id=2
Berg, Marie-claire Van Den. heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Berg, Marie-claire Van Den. heeft een Youtube kanaal! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Berg, Marie-claire Van Den. heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Berg, Marie-claire Van Den. - Wikipedia
Berg, Marie-claire Van Den. heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Berg, Marie-claire Van Den. heeft een IMDB profiel! Klik hier om naar IMDB te gaan.

Berg, Marie-claire Van Den. heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

Helaas, er zijn geen boeken gevonden