> > > > > ik-droom-mij-europa

Antoine Bodar - Ik Droom Mij Europa

Het boek Ik Droom Mij Europa van de auteur Antoine Bodar is 4 maal gevonden, 1 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Ik Droom Mij Europa" is nieuw te koop vanaf € 1,99 bij Bol.com. "Ik Droom Mij Europa" is tweedehands te koop vanaf € 9,75 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 1,99 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (3) vanaf € 9,75 bij Bol.com Toon 3 tweedehands boeken


Omschrijving boek
Ik droom mij Europa als gave en opgave. De gave van de eeuwenlange cultuur, het getalenteerde kind uit het huwelijk van Jeruzalem en Athene dat de weg gevonden heeft naar Rome en van daaruit naar het westen en het noorden, het oosten en de rest van de wereld. De opgave om ondanks de verschrikkingen van de twintigste eeuw en in weerwil van het voortschrijdend Amerikanisme en de gelukzalige globalisering die ons omvat zich te bezinnen op al hetgeen aan Europese talenten te koesteren is en daarom uit te dragen.
De wortels van Europa zijn niet alleen jodendom en Griekse cultuur maar evenzeer het uit beide voortgekomen christendom dat de Verlichting heeft mogelijk gemaakt en nu daaraan haar grenzen stelt. Europa zonder herinnering aan het christendom wordt een werelddeel zonder hart.
Zich herinneren gaat evenwel zeer wel samen met bij de tijd zijn. Het gaat niet om terugkeer naar Middeleeuwen en Renaissance, Het gaat om vreedzaam samengaan in dit zich verjongende continent van vrij verkondigen van onderscheiden levensovertuigingen - geschoold in de beste traditie van humaniteit, beschaving en verdraagzaamheid. De wil in onderling verschil samen aan het ene Europa een gezicht te geven geldt wellicht weldra economie en politiek maar behoeft daarenboven als fundament de eigen cultuur.
Antoine Bodar studeerde geschiedenis, literatuurwetenschap, filosofie en theologie. Vanaf 1998 woont en werkt hij als priester in Rome. Sedert juli 2006 is Bodar bijzonder hoogleraar met als leeropdracht Christendom, Cultuur en Media aan de Universiteit van Tilburg. Eerder publiceerde hij bij Balans Gezellin van de stilte en Eeuwigh gaat voor oogenblick.


Gevonden bookcovers


De auteur van dit boek
Antoine Bodar


Profiel van Antoine Bodar
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Ik Droom Mij Europa

Type: E-book
ISBN: 9789460030314
Levertijd: Direct te downloaden

Aanbieder:
€ 1,99
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789050188197
   
Soort boek
Overige Formaten
Prijs
€ 9,75
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789050188197
   
Soort boek
Bindwijze overig


Ik droom mij Europa als gave en opgave. De gave van de eeuwenlange cultuur, het getalenteerde kind uit het huwelijk van Jeruzalem en Athene dat de weg gevonden heeft naar Rome en van daaruit naar het westen en het noorden, het oosten en de rest van de wereld. De opgave om ondanks de verschrikkingen van de twintigste eeuw en in weerwil van het voortschrijdend Amerikanisme en de gelukzalige globalisering die ons omvat zich te bezinnen op al hetgeen aan Europese talenten te koesteren is en daarom uit te dragen.<br /><br />De wortels van Europa zijn niet alleen jodendom en Griekse cultuur maar evenzeer het uit beide voortgekomen christendom dat de Verlichting heeft mogelijk gemaakt en nu daaraan haar grenzen stelt. Europa zonder herinnering aan het christendom wordt een werelddeel zonder hart.<br /><br />Zich herinneren gaat evenwel zeer wel samen met bij de tijd zijn. Het gaat niet om terugkeer naar Middeleeuwen en Renaissance. Het gaat om vreedzaam samengaan in dit zich verjongende continent van vrij verkondigen van onderscheiden levensovertuigingen – geschoold in de beste traditie van humaniteit, beschaving en verdraagzaamheid. De wil in onderling verschil samen aan het ene Europa een gezicht te geven geldt wellicht weldra economie en politiek maar behoeft daarenboven als fundament de eigen cultuur.<br />
Prijs
€ 9,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789050188197
   
Soort boek
Overige Formaten
Prijs
€ 25,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Antoine Bodar
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Romeinse Brieven

ISBN: 9789026322495


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 9,99
Tweedehands (12)
vanaf € 7,50
Nieuw (0)
Tweedehands (14)
vanaf € 6,95
Nieuw (2)
vanaf € 9,99
Tweedehands (10)
vanaf € 9,58