> > > > > recht-als-knevel-uitdaging-voor-de-jurist-dilemma-voor-de-politicus

Bernard Bot - Recht Als Knevel: Uitdaging Voor De Jurist, Dilemma Voor De Politicus

Het boek Recht Als Knevel: Uitdaging Voor De Jurist, Dilemma Voor De Politicus van de auteur Bernard Bot is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Recht Als Knevel: Uitdaging Voor De Jurist, Dilemma Voor De Politicus" is tweedehands te koop vanaf € 8,99 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 8,99 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek


Omschrijving boek
'Mijn geweten gebiedt mij hier met diepe smart en teleurstelling te gedenken de ontheffing uit de uitoefening van hun ambt van een aantal Nederlandse collega's, uitsluitend om reden van afkomst of geloof.' Met deze woorden opende op 25 november 1940 de Utrechtse wetenschapper prof. dr. Victor Jacob Koningsberger, als eerste hoogleraar in Nederland, zijn openbare toespraak waarin hij het opnam voor de joodse collega's die door de Duitse bezetters van de universiteit werden verbannen. Als eerbetoon aan hem heeft de Universiteit Utrecht besloten tot het jaarlijks houden van een Koningsbergerlezing. Hiermee wil de universiteit de principiële daad van verzet van professor Koningsberger tegen de Duitse bezetters levend houden voor de huidige en toekomstige generaties, als voorbeeld van de eventuele noodzaak van daden van verzet om fundamentele rechten blijvend te verzekeren. Centraal staan daarbij het belang van de kernmensenrechten, zoals gelijkheid van alle mensen, zonder onderscheid van ras en geloof, en het belang van de rechtsstaat en de beginselen van democratie. Ieder jaar wordt iemand die zijn sporen op dit gebied heeft verdiend, uitgenodigd de Koningsbergerlezing te houden.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789462364721
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 8,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Bernard Bot
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Achteraf Bezien

ISBN: 9789035143920


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 29,95
Tweedehands (13)
vanaf € 15,88