> > > > > vantoennu-atoomtheorie-en-natuurbeschrijving

Bohr - Vantoen.Nu - Atoomtheorie En Natuurbeschrijving

Het boek Vantoen.Nu - Atoomtheorie En Natuurbeschrijving van de auteur Bohr is 1 maal gevonden, 1 maal nieuw en 0 maal tweedehands. "Vantoen.Nu - Atoomtheorie En Natuurbeschrijving" is nieuw te koop vanaf € 14,99 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 14,99 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek


Omschrijving boek
Het is waarschijnlijk nooit eerder in de geschiedenis van een wetenschap voorgekomen dat de grondslagen ervan zo vol komen en in zo korte tijd werden herzien als die van de natuurkunde omstreeks 1920. Niels Bohr gaf in 1913 een krachtige stoot in de richting van de moderne natuurkunde toen hij de quantum"hypothese' toepaste op het atoommodel van Rutherford. Het is op dit moment nog maar moeilijk te begrijpen hoe revolutionair deze gedachte op dat ogenblik was. Bohr gaf echter niet alleen de stoot tot de moderne atoomtheorie, hij herkende ook de implicaties van deze ontwikkeling. Hij wees met nadruk op de betekenis van het feit, dat er geen enkele waarneming mogelijk is die het object niet op de één of andere manier beïnvloedt en wel in een mate die niet volledig kan worden vastgesteld. Hier ligt het belangrijkste breuk punt tussen de moderne fysica en de klassieke natuurwetenschap en komt een gezichtspunt naar voren dat evenzeer betrekking heeft op belangrijke vraagstukken uit de biologie en de psychologie als op de quantenmechanica.
De vier essays die hier zijn samengebracht, werden voor het eerst in 1934 gepubliceerd. Een heruitgave is echter niet alleen en zelfs niet in de eerste plaats gerechtvaardigd door hun historische waarde. De gedachten die hier worden ontwikkeld, zijn nog steeds actueel en een onderwerp van discussie, terwijl ze in een vorm zijn gegoten die ook buiten de kring van fysici begrijpelijk is.Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Vantoen.Nu - Atoomtheorie En Natuurbeschrijving

Type: Paperback
ISBN: 9789031501441
Levertijd: 2 werkdagen

Aanbieder:
€ 14,99


Andere populaire boeken van Bohr
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 180,00
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 300,00
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 67,50