> > > > > ma-reinalda-18881965

Borrie - M.A. Reinalda (1888-1965)

Het boek M.A. Reinalda (1888-1965) van de auteur Borrie is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "M.A. Reinalda (1888-1965)" is tweedehands te koop vanaf € 12,99 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 12,99 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789052601700
   
Soort boek
Hardcover


Marius Antoon Reinalda behoorde tot de categorie politici in de SDAP die een belangrijke rol hebben gespeeld in de gemeentepolitiek van ons land. In de rij van namen als Wibaut, De Miranda, Drees, Albarda en De Zeeuw moet ook die van Reinalda worden genoemd. Naast een vooruitstrevend program, waaraan de glans van het socialistisch ideaal was verbonden, was het ook de persoonlijkheid van de bestuurders die de sociaal-democratische gemeentepolitiek zo succesvol maakte. Zij hadden stijl en wisten de burgers te inspireren. Geboren in 1888 te Haarlem en opgegroeid in een arbeidersgezin kwam Reinalda na de lagere school als jongste bediende in dienst bij uitgeverij Tjeenk Willink. Later werd hij directeur van dit bedrijf. Hij maakte deel uit van de gemeenteraad in zijn geboortestad, werd gekozen tot wethouder en na de Tweede Wereldoorlog benoemd tot burgemeester van Haarlem. Met zijn benoeming tot Commissaris der Koningin in Utrecht was hij de eerste 'rode' commissaris in ons land. Hij eindige zijn markante loopbaan als lid van de Raad van State. Deze biografie beschrijft het optreden van Reinalda in de politiek van gemeente en provincie en geeft een beeld van de grote bestuurderskwaliteiten waarover hij beschikte. Zijn hele leven was Reinalda actief in de vrijdenkersbeweging. Bijzondere aandacht krijgt zijn rol in de bezettingstijd. Hij was vele jaren voorzitter van de SDAP-fractie in de Eerste Kamer en bekleedde talrijke maatschappelijk functies. Zo was hij onder meer voorzitter van de Persraad en het bestuur van de Stichting Het Concertgebouworkest.
Prijs
€ 12,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Borrie
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 12,95
Nieuw (1)
€ 24,50
Tweedehands (0)
Gaandeweg

ISBN: 9789069751122


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 8,90