> > > > > edam-behouden-stad-houten-en-stenen-huizen-15001800

Boschmaaarnoudse - Edam, Behouden Stad. Houten En Stenen Huizen 1500-1800

Het boek Edam, Behouden Stad. Houten En Stenen Huizen 1500-1800 van de auteur Boschmaaarnoudse is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Edam, Behouden Stad. Houten En Stenen Huizen 1500-1800" is tweedehands te koop vanaf € 21,05 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 21,05 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789053453308
   
Soort boek
Hardcover


Edam, één van de pittoreske plaatsjes langs de voormalige Zuiderzee. De smalle grachten en straatjes worden omzoomd door vriendelijke geveltjes uit voorbije eeuwen. Alleen de reusachtige kerk aan de noordzijde stoort zich niet aan de kleinschaligheid van de kleinsteedse huizen.<br /><br />Dit boek beschrijft deze relatief eenvoudige, maar interessante huizen van Edam. Interessant omdat veel bewaard is gebleven van vroegere bouw- en woonfasen, niet zelden zelfs het middeleeuwse houtskelet. Zo is Edam een schatkamer van oude, elders veelal verdwenen bouwtradities.<br /><br />In dit rijk geïllustreerde boek wordt de bebouwing vanaf de vroegst bekende Edamse woonhuizen uit de late vijftiende eeuw tot aan de barokke herenhuizen uit negentiende eeuw beschreven. Ook de ontwikkeling van Edam komt aan bod. Hiermee is het boek uitgegroeid tot een integrale geschiedenis van Edam.
Prijs
€ 21,05
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Boschmaaarnoudse
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 8,95
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 15,95
Nieuw (1)
€ 19,00
Tweedehands (0)