> > > > > de-nederlanders-in-brazilie-16241654

Charles R. Boxer - De Nederlanders In Brazilie 1624-1654

Het boek De Nederlanders In Brazilie 1624-1654 van de auteur Charles R. Boxer is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "De Nederlanders In Brazilie 1624-1654" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Tweedehands (2) vanaf bij antiqbook.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Amsterdam, Atlas. 1993, 2e dr. Softcover, Pb. 8vo. 325p. Lichte leesvouwen rug. Verder keurig.
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021823522
   
Soort boek
Hardcover


In de zeventiende eeuw heeft de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zich ontwikkeld tot een expensieve macht van de eerste orde. De West-Indische Compagnie beschikte in 1641 over Nieuw Nederland, waar de stad Nieuw-Amsterdam (New York) ontstond, en Brazilië en voorts over faktorijen aan de westkust van Afrika, nederzettingen in Guyana en op de Antillen.<br />De Engelse historicus, professor dr. C.R. Boxer, betoogt dat Nederland in het begin van de zeventiende eeuw een Atlantisch Rijk in wording heeft laten schieten, vooral door de onwilligheid van de stad Amsterdam.<br />De wisselende lotgevallen van onze voorvaders in Zuid-Amerika worden door de auteur zeer levendig en uitstekend gedocumenteerd beschreven.<br /><br />'De Nederlanders in Brazilië' is een boeiend standaardwerk over een merkwaardige en voor veel mensen onbekende episode uit onze koloniale geschiedenis.
Prijs
€ 16,00
Bekijk boek