> > > > Christien Boomsma

Auteur Christien BoomsmaChristien Boomsma
Over Christien Boomsma
Ik schreef al vanaf het moment dat ik letters had geleerd.En dat ben ik altijd blijven doen. Het liefst maak ik superspannende boeken en altijd weer komt de magie om de hoek kijken. Maar hoe precies? Dat weet je nooit!
Als ik als kind geen verhalen schreef, van die kleine verhaaltjes in een schrift dat ik van mijn ouders had gekregen, dan speelde ik ze na in mijn hoofd. Vooral ’s avonds, voor het slapengaan. Ikzelf had natuurlijk de hoofdrol. Robin Hood was mijn favoriet. Maar Lady Marian vond ik suf. Nee, ik woonde bij Robin en zijn mannen in het bos van Sherwood en ik kon boogschieten en paardrijden als de beste.
Ooit dacht ik dat dat wel over zou gaan als ik groot werd. Niet dus. Ik ben het blijven doen, tot mijn jongste dochter op komst was. Ik was toen dertig jaar. En daarna ben ik ‘echt’ gaan schrijven. Verhalen voor volwassenen én kinderen.
Een deel van die verhalen speelt zich af in verzonnen werelden. Maar als ik voor kinderen schrijf, gaat het meestal over de ‘echte’ wereld. Het is dan wel eentje waar de magie naar binnen sluipt… En die verhalen vertel ik mezelf nu voor ik ga slapen.

Op 4 januari 1969 in het ziekenhuis van Leeuwarden. Ik was de jongste van zes. Een beetje een nakomertje. Mijn zus is bijna zes jaar ouder dan ik. Maar dat vond ik niet erg. Ik mocht als klein meisje altijd logeren bij mijn grote broers en zussen die al studeerden. Superstoer vond ik dat.
Na de lagere school (eentje in Berlikum en eentje in Noordbergum) ging ik naar het Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden en daarna studeerde ik geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Eigenlijk wilde ik toen ook al schrijfster worden, maar ik was bang dat dat niet zou lukken. Maar bij geschiedenis moet je ook veel schrijven en ik hield van de verhalen. Vandaar dus.


Bron: http://www.christienboomsma.com/cms/de-schrijfster
Christien Boomsma heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Christien Boomsma heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Christien Boomsma - Wikipedia
Christien Boomsma heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 9 boeken gevonden van de auteur Christien Boomsma


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Christien Boomsma.
De meest gevonden boeken zijn Vuurdoop, Zus Voor Een Nacht, Verborgen Krachten, Boek 1, Spookbeeld en De Heks Van De Bibliotheek.
Christien Boomsma
Vuurdoop

Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 4,99
Tweedehands (4)
vanaf € 8,50

Nieuw (2)
vanaf € 5,99
Tweedehands (4)
vanaf € 8,50

Tweedehands (4)
vanaf € 14,95
Christien Boomsma
Spookbeeld

Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 5,95
Tweedehands (2)
vanaf € 8,75

Nieuw (1)
€ 5,99
Tweedehands (2)
Christien Boomsma
De Verhalenheks

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 14,50
Tweedehands (1)
€ 12,50
Christien Boomsma
Watergeheimen

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 5,99
Tweedehands (1)
€ 13,00
Christien Boomsma
Schaduwloper

Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 5,99

Tweedehands (1)
€ 22,50