ISBN: 9781513268583
Bekijk boek
Het boek Het Wezen Van De Smaak van de auteur Jeananthelme Brillatsavarin is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Het Wezen Van De Smaak" is tweedehands te koop vanaf € 64,95 bij Bol.com.
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789021011844
Soort boek
Paperback De meest geciteerde schrijver op culinair gebied is zonder twijfel Brillat-Savarin. In 1826 verscheen zijn Physiologie du Goût. Het is een gastronomisch, cultureel en literair werk, een unieke combinatie van overpeinzingen, anekdotes en herinneringen. Het gaat over de geneugten van de dis: hoe men eet, wanneer men eet, waarom men eet.<br />Recensie(s)<br />Brillat-Savarin een Franse jurist, leefde van 1755 tot 1826 en leidde een plezierig leven. De Revolutie bracht hem als afgevaardigde van Belley in 1789 naar Parijs. In 1794 vluchtte hij naar Zwitserland en gaat daarna naar Amerika. In 1796 keert hij terug naar Frankrijk. Zijn interesses voor levensmiddelen, goed tafelen en genieten van uitgelezen schotels blijkt uit het vlak voor zijn dood verschenen "Physiologie du gout". Voorafgegaan door de bekende en nog steeds geciteerde Aforismen is dit nog steeds een onderhoudende verzameling gastronomische bespiegelingen over o.a. frituren, chocolade, koffie, dorst, spijsvertering, de geschiedenis van de gastronomie, restaurateurs enz., gevolgd door recepten in Mengelwerk. Deze eerste Nederlandse vertaling die eerder in 1987 verscheen bij Zomer & Keuning*, werd nu als een echte klassieker uitgegeven in een fraaie band met roodlinnen rug en omslag in groengele zijdeprint en leest plezierig: verwijzingen, verouderde opvattingen enz. worden toegelicht in voetnoten. Gemist wordt een bibliografische verantwoording.<br /><br />Toos Verhoeven-van Raamsdonk
|
Prijs
€ 64,95 |
Bekijk boek | |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789021011844
Soort boek
Paperback De meest geciteerde schrijver op culinair gebied is zonder twijfel Brillat-Savarin. In 1826 verscheen zijn Physiologie du Goût. Het is een gastronomisch, cultureel en literair werk, een unieke combinatie van overpeinzingen, anekdotes en herinneringen. Het gaat over de geneugten van de dis: hoe men eet, wanneer men eet, waarom men eet.<br />Recensie(s)<br />Brillat-Savarin een Franse jurist, leefde van 1755 tot 1826 en leidde een plezierig leven. De Revolutie bracht hem als afgevaardigde van Belley in 1789 naar Parijs. In 1794 vluchtte hij naar Zwitserland en gaat daarna naar Amerika. In 1796 keert hij terug naar Frankrijk. Zijn interesses voor levensmiddelen, goed tafelen en genieten van uitgelezen schotels blijkt uit het vlak voor zijn dood verschenen "Physiologie du gout". Voorafgegaan door de bekende en nog steeds geciteerde Aforismen is dit nog steeds een onderhoudende verzameling gastronomische bespiegelingen over o.a. frituren, chocolade, koffie, dorst, spijsvertering, de geschiedenis van de gastronomie, restaurateurs enz., gevolgd door recepten in Mengelwerk. Deze eerste Nederlandse vertaling die eerder in 1987 verscheen bij Zomer & Keuning*, werd nu als een echte klassieker uitgegeven in een fraaie band met roodlinnen rug en omslag in groengele zijdeprint en leest plezierig: verwijzingen, verouderde opvattingen enz. worden toegelicht in voetnoten. Gemist wordt een bibliografische verantwoording.<br /><br />Toos Verhoeven-van Raamsdonk
|
Prijs
€ 64,95 |
Bekijk boek |