> > > > Stella Braam

Auteur Stella BraamStella Braam
Over Stella Braam
Stella Braam startte haar journalistieke praktijk al in 1983. Danzij passie voor het vak en hang naar diepgang, specialiseerde zij zich in onderzoeksjournalistiek, in het bijzonder de participerende journalistiek, in de volksmond 'undercover journalistiek' genoemd. Ze is oprichter en directeur van de Stichting Onderzoeksjournalistiek Nederland.

Zij werkte voor de geschreven pers, voor tv-programma's, voor de radio en voor websites met de meest uiteenlopende onderwerpen. In de zomer van 2013 publiceerde zij samen met collega-journalist Ivo van Woerden vier artikelen in Vrij Nederland over de handel en wandel van de tabakslobby in Nederland. In 2015 was zij co-auteur van een groot artikel over Alzheimer in het Duitse weekblad Der Stern.
De laatste tien jaar staan in het teken van kennisontwikkeling rondom de ziekte van Alzheimer, culminerend in het boek ‘Ik heb Alzheimer, het verhaal van mijn vader’ (2007), dat Stella over haar vader schreef en dat vertaald is in het Duits, Chinees, Estlands en Litwouws. Lezingen over haar boek hebben de vorm van een theaterproductie. Het boek beleefde op 7 september 2015 alweer de elfde druk! Deze nieuwe uitgave is bijzonder vanwege het toegevoegde hoofdstuk over medicijnmisbruik in Nederlandse verpleeghuizen, soms met dodelijke gevolgen!

Maar Stella Braam deed meer: zo richtte ze de Innovatiekring Dementie op. En samen met psychiater Boudewijn Chabot schreef ze 'Uitweg, een waardig levenseinde in eigen hand' (2010).

Ook publiceerde ze 'Ik blijf thuis, het verhaal van mijn moeder' (2008); 'Tussen gekken & gajes - avonturen in de undercoverjournalistiek' (2006); 'Grijze Wolven - een zoektocht naar Turks extreem rechts' (2004) en: 'De blinde vlek van Nederland' (1994). Ze schreef columns voor onder meer het NRC en maakte reportages voor Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. Naast research voor televisie en actualiteitenprogramma's, levert Stella ook content voor publiciteits-campagnes in de profit en nonprofit sector. Ze is een van de mensen die de anti-tabak website TabakNee.nl heeft bedacht. Tot slot coached Stella journalisten bij hun fondswerving. Stella Braam is te vinden op Linkedin en op Twitter.

Braam's laatste project - gestart in het najaar van 2015 - is het ambitieuze (maar nodige) streven naar een compleet andere, dat wil zeggen: betere, humanere en perspectiefrijke psychiatrie in Nederland. De weg er naartoe wordt afgelegd door middel van het Platform Perspectiefrijke Psychiatrie (PPP), een verzameling gelijkgezindten binnen en buiten de psychiatrie, die hier hun schouders onder zetten. Hier vindt u uitgebreid antwoord op de belangrijkste vraag 'Wat is er mis in de huidige psychiatrie in Nederland?' 'Hoe gaat de overheid hiermee om?' En: 'Hoe denken we ons doel te bereiken?'
Bron: http://braamenbroer.nl/wie-zijn-we/stella-braam
Stella Braam heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Stella Braam heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Stella Braam heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Stella Braam - Wikipedia
Stella Braam heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Stella Braam heeft een IMDB profiel! Klik hier om naar IMDB te gaan.

Stella Braam heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 19 boeken gevonden van de auteur Stella Braam


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Stella Braam.
De meest gevonden boeken zijn Ik Heb Alzheimer. Het Verhaal Van Mijn Vader, Ik Heb Alzheimer, Tussen Gekken & Gajes, De Blinde Vlek Van Nederland Reportages Over De Onderkant Van De Arbeidsmarkt en Tussen Gekken En Gajes Avonturen In De Undercoverjournalistiek.

Tweedehands (33)
vanaf € 5,85

Nieuw (1)
€ 9,99
Tweedehands (27)
vanaf € 5,75

Tweedehands (23)
vanaf € 4,90

Tweedehands (3)
vanaf € 5,00

Nieuw (1)
€ 7,99
Tweedehands (1)
€ 5,00

Tweedehands (2)
vanaf € 8,50

Nieuw (1)
€ 15,00
Tweedehands (1)
€ 9,75

Tweedehands (2)
vanaf € 3,99

Tweedehands (1)
€ 7,00
Stella Braam
Kleuren

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 8,90