> > > > > vlasparlee-de-wonderjaren-van-een-vlasgeneratie-19201960

Dewaele, Brecht - Vlasparlee De Wonderjaren Van Een Vlasgeneratie (1920-1960)

Het boek Vlasparlee De Wonderjaren Van Een Vlasgeneratie (1920-1960) van de auteur Dewaele, Brecht is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Vlasparlee De Wonderjaren Van Een Vlasgeneratie (1920-1960)" is tweedehands te koop vanaf € 46,40 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 46,40 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789081033404
   
Soort boek
Softcover


Het vlas is generaties lang dé industrie bij uitstek geweest in het zuiden van West-Vlaanderen. Heel wat gezinnen verdienden hun brood in de vlasverwerkende nijverheid of in een van de vele afgeleide industrieën. De vlasnijverheid zette het zuiden van West-Vlaanderen op de wereldkaart, heeft welvaart gebracht naar onze contreien en gaf aanleiding tot het ontstaan van heel wat toonaangevende bedrijven. Nog steeds levert de vlasindustrie stof tot nadenken. In Vlasparlee ligt de klemtoon op de mens achter de industrie. Het boek gaat dieper in op het vlassersleven uit de jaren ’20 tot ’60. Met tal van pittige verhalen van oud-vlassers over het aankopen van vlas, de slijtcampagnes, het werk in de roterijen en zwingelarijen, de rol van de botekopers en de verzenders. Ook de arbeidsomstandigheden, de internationale vlashandel en de invloed van de oorlogen op de vlasverkoop komt aan bod.
Prijs
€ 46,40
Bekijk boek