> > > > > met-kruiden-en-een-korrel-zout

Ellen Derksen - Met Kruiden En Een Korrel Zout

Het boek Met Kruiden En Een Korrel Zout van de auteur Ellen Derksen is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Met Kruiden En Een Korrel Zout" is tweedehands te koop vanaf € 27,50 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 27,50 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789080143326
   
Soort boek
Paperback


Voor de lekkerbek die geen kookboek (meer) nodig heeft! 'Met kruiden en een korrel zout; Smaak & geschiedenis van de Indische keuken' duikt in de ontstaansgeschiedenis en bijzondere kenmerken van de verleidelijke Indische keuken. <br /><br />Bevat ?lekkere? interviews met meesterkoks, tokohouders en smulpapen; ?heerlijke? fragmenten uit Tong-Tong; liefdesverklaringen en anekdotes. Voor de knorrende magen zijn achterin het boek circa twintig van de meest Indische recepten opgenomen. Een gevarieerd ?plakboek? om uren in te lezen en te bladeren. ?Uitverkoren? door Vrij Nederland (6 augustus 1994) en aangeprezen door vakblad Horeca.<br /><br />Uit de Inleiding: ?Indische en Indonesische kookboeken zijn er bij de vleet. [...] Maar als je op zoek bent naar de geschiedenis van de Indische keuken kun je zoeken tot je een ons weegt. Althans, dat is de ervaring van ons: de samenstelsters van dit boek. [...]<br />Toch mag aangenomen worden dat de Indische keuken tot de rijkste eetculturen ter wereld behoort. Niet alleen door de grote variatie aan gerechten met uiteenlopende smaken, maar ook door de geraffineerde samenstelling van kruiden en ingredi?nten die elk gerecht, hoe eenvoudig ook, uniek maakt. De recepten zoals ze nu nog worden gebruikt, werden ons geleerd door onze moeders, grootmoeders en overgrootmoeders. Maar de oorsprong ligt waarschijnlijk eeuwen terug en kent de invloed van vele nationaliteiten: de Portugese, Spaanse, Franse en niet te vergeten de Indonesische en de Nederlandse. Ook de Chinese en Indiase gerechten zijn niet meer weg te denken uit de Indische keuken. Kortom: de Indische keuken is, net als de Indo-Europeanen, van gemengde afkomst.''<br /><br />Samengesteld door door Ellen Derksen, Lilian Ducelle en Eva van Geleuken, met bijdragen van o.a. Kester Freriks, Coos Versteeg, Bea Berens-Sleebos, Suwondo Sudewo, Familie Neijhoff van Toko Bandoeng in Den Haag, en de heer Go Oen Gwan van Toko Semarang in Den Haag.
Prijs
€ 27,50
Bekijk boek