|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Schitterende foto?s tonen wat nooit eerder te zien was <br />Over de geheimen van het brouwsel <br />De auteur mocht rekenen op de medewerking van de monniken <br />Jef van den Steen is expert inzake bier en brouwen <br />Een must voor elke bierliefhebber <br />Jef van den Steen <br />Trappist. Het bier en de monniken <br />Franse Revolutie. De monniken van de Franse cisterci?nzerabdij La Trappe slaan op de vlucht en zwermen uit naar Zwitserland, Itali?, Spanje en? de Lage Landen. Westmalle, Westvleteren, de Achelse Kluis, Chimay, Rochefort en Orval: wie zijn de trappisten? En uit welk vaatje tappen ze? <br />?Men drinkt nooit wijn, bier of cider of welke andere alcoholhoudende drank dan ook, maar alleen zuiver water.? Dom de Lestrange, abt van La Trappe, hield zijn trappisten kort. Te kort, want later werd ook de plaatselijke volksdrank toegelaten. Die was in Belgi?, naast afgeroomde melk en karnemelk, bier! Om ?ledigheid? te voorkomen en om ?van de arbeid hunner handen? te kunnen leven, beslisten de monniken het bier zelf te brouwen en te verkopen. <br />Na de Tweede Wereldoorlog werd dat hogegistingsbier de grootste inkomstenbron. De kwaliteit droeg bij tot de goede naam. Veel klanten dronken het trouwens op doktersvoorschrift. Vandaag kent het bier uitstraling tot in het buitenland. <br />Trappist. Het bier en de monniken schetst de geschiedenis van de zes Belgische trappistenabdijen. De broeder-brouwers, die de zorgvuldig bewaarde geheimen van het brouwsel kennen, geven een rondleiding tussen de brouwinstallaties en laten kennismaken met de geuren, kleuren en smaken van trappist. Vele schitterende foto?s tonen wat nooit eerder voor het publiek te zien was. En wat te denken van een Kempisch varkenshaasje met Westmalle of een haantje in trappist van Rochefort? Bij elk bier vindt u ook exclusieve recepten. <br />Geen bier zonder water. Trappistenabdijen liggen vaak bij een bron. Vandaar de vele groene trip-tips in deze gids. Jef van den Steen geeft idee?n voor een daguitstap of een weekendje in het hoppeland, de Gaume, de Kempen, de Famenne... En na afloop smaakt een trappist ?dubbel? of ?tripel? zo goed. <br />Jef van den Steen kreeg het vertrouwen van de trappisten, waardoor ze hem binnenlieten in hun leefwereld. Hij is een vaste redacteur van Den bierproever , het blad van de Objectieve Bierproevers, de enige bierconsumentenvereniging in ons land.
|
Prijs
€ 19,95
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Schitterende foto?s tonen wat nooit eerder te zien was<br/>Over de geheimen van het brouwsel<br/>De auteur mocht rekenen op de medewerking van de monniken<br/>Jef van den Steen is expert inzake bier en brouwen<br/>Een must voor elke bierliefhebber<br/>Jef van den Steen<br/>Trappist. Het bier en de monniken<br/>Franse Revolutie. De monniken van de Franse cisterci?nzerabdij La Trappe slaan op de vlucht en zwermen uit naar Zwitserland, Itali?, Spanje en? de Lage Landen. Westmalle, Westvleteren, de Achelse Kluis, Chimay, Rochefort en Orval: wie zijn de trappisten? En uit welk vaatje tappen ze?<br/>?Men drinkt nooit wijn, bier of cider of welke andere alcoholhoudende drank dan ook, maar alleen zuiver water.? Dom de Lestrange, abt van La Trappe, hield zijn trappisten kort. Te kort, want later werd ook de plaatselijke volksdrank toegelaten. Die was in Belgi?, naast afgeroomde melk en karnemelk, bier! Om ?ledigheid? te voorkomen en om ?van de arbeid hunner handen? te kunnen leven, beslisten de monniken het bier zelf te brouwen en te verkopen.<br/>Na de Tweede Wereldoorlog werd dat hogegistingsbier de grootste inkomstenbron. De kwaliteit droeg bij tot de goede naam. Veel klanten dronken het trouwens op doktersvoorschrift. Vandaag kent het bier uitstraling tot in het buitenland.<br/>Trappist. Het bier en de monniken schetst de geschiedenis van de zes Belgische trappistenabdijen. De broeder-brouwers, die de zorgvuldig bewaarde geheimen van het brouwsel kennen, geven een rondleiding tussen de brouwinstallaties en laten kennismaken met de geuren, kleuren en smaken van trappist. Vele schitterende foto?s tonen wat nooit eerder voor het publiek te zien was. En wat te denken van een Kempisch varkenshaasje met Westmalle of een haantje in trappist van Rochefort? Bij elk bier vindt u ook exclusieve recepten.<br/>Geen bier zonder water. Trappistenabdijen liggen vaak bij een bron. Vandaar de vele groene trip-tips in deze gids. Jef van den Steen geeft idee?n voor een daguitstap of een weekendje in het hoppeland, de Gaume, de Kempen, de Famenne... En na afloop smaakt een trappist ?dubbel? of ?tripel? zo goed.<br/>Jef van den Steen kreeg het vertrouwen van de trappisten, waardoor ze hem binnenlieten in hun leefwereld. Hij is een vaste redacteur van Den bierproever , het blad van de Objectieve Bierproevers, de enige bierconsumentenvereniging in ons land.
|
Prijs
€ 38,25
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Westmalle, Rochefort, Westvleteren, Chimay, Orval, Achel, La Trappe, Spencer, Engelszell en Zundert. De tien trappistbieren hebben vele fans in binnen- ?n buitenland. Ze worden geroemd om hun hoge kwaliteit en rijke smaak. Maar wie zijn de trappisten? En uit welk vaatje tappen ze? In dit boek geven de monniken en de bieren hun geheimen prijs! Bierexpert Jef Van den Steen bracht een bezoek aan de verschillende trappistenabdijen en schetst hun geschiedenis. De broeder-brouwers, die de zorgvuldig bewaarde geheimen van het brouwsel kennen, geven een rondleiding tussen de brouwinstallaties en laten kennismaken met de geuren, kleuren en smaken van trappistenbier. 'Trappist. De tien heerlijke bieren'is een volledig, overzichtelijk en schitterend ge?llustreerd werk over trappistenbier in al zijn variaties. JEF VAN DEN STEEN geldt algemeen als d? bierexpert in Vlaanderen en Nederland. Hij is vaste redacteur van De Zytholoog en is de auteur van een indrukwekkende reeks bierboeken, verschenen bij Davidsfonds Uitgeverij.
|
Prijs
€ 45,00
|
Bekijk boek
|