> > > > > opdracht-raptechn

Elling - Opdracht Raptechn

Het boek Opdracht Raptechn van de auteur Elling is 3 maal gevonden, 0 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Opdracht Raptechn" is tweedehands te koop vanaf € 9,39 bij Bol.com.

Tweedehands (3) vanaf € 9,39 bij Bol.com Toon 3 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789001291327
   
Soort boek
Paperback


Probleem. Beter schrijven leer je vooral door het te doen, zo wordt vaak beweerd. Alleen moet je op duizend en een dingen tegelijk letten als je schrijft: er moet geen onzin staan, de structuur moet helder zijn, te lange zinnen zijn ook niet goed en bij dat alles moet je je ook nog voortdurend in de lezer verplaatsen. Geen wonder dat docenten altijd wel wat op teksten hebben aan te merken. Als de lijn in het betoog duidelijk is, mankeert er wel wat aan de spelling. Als op het taalgebruik niets valt af te dingen, is de conclusie wel zwak. Oplossingen. Op twee manieren valt er iets aan het bovengenoemde probleem te doen. Ten eerste is het beter niet op alles tegelijk te letten maar activiteiten na elkaar te plannen. Bijvoorbeeld: geen aandacht aan formuleren of spelling besteden, als je nog volop bezig bent met de inhoud. Er is met andere woorden een systematische aanpak nodig, die in Rapportagetechniek te vinden is in hoofdstuk 3 en 4. Voor die aanpak zijn gerichte oefeningen opgenomen in dit opdrachtenboek. Ten tweede is het handig als het schrijven op ten minste enkele punten niet veel aandacht meer vraagt. Dit opdrachtenboek besteedt daarom veel aandacht aan het oefenen van deelvaardigheden. Hoe meer er enigszins 'automatisch' verloopt, hoe meer tijd er overblijft voor inhoudelijke keuzes. Uiteindelijk moet een schrijver zich natuurlijk kunnen redden in een 'complete' situatie. Dit boek bevat daarom een aantal realistische cases (vooral hoofdstuk 15-17). Daarvoor geldt nog sterker dan voor alle andere oefeningen dat er nooit één juist antwoord is. In de praktijk spelen allerlei strategische overwegingen een rol: keuzes hangen af van kenmerken van specifieke lezers en de situatie waarin de tekst functioneert. Het is goed daar vanaf het begin over na te denken en te discussiëren. Juist dit soort discussies kan de gewoonte bevorderen bij al het schrijfwerk voortdurend de lezer in gedachten te houden; een kenmerk, zo blijkt uit onderzoek, van goede schrijvers. Opzet van dit opdrachtenboek. De nummers en titels van de hoofdstukken in dit boek corresponderen met die van de hoofdstukken in het boek Rapportagetechniek. Elk hoofdstuk begint met wat u zou moeten weten als u het theoriehoofdstuk hebt gelezen. Wie de verworven kennis wil toetsen, kan probere de vragen te beantwoorden die daarna volgen.
Prijs
€ 9,39
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789001291327
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 38,55
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789001291327
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 44,34
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Elling
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Geloven

ISBN: 9789061686705


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (13)
vanaf € 5,99
Nieuw (1)
€ 25,00
Tweedehands (5)
vanaf € 7,50
Nieuw (0)
Tweedehands (4)
vanaf € 5,99