> > > > > van-orakelbot-to-weblog-deel-2

Paul Van Els - Van Orakelbot To Weblog Deel 2

Het boek Van Orakelbot To Weblog Deel 2 van de auteur Paul Van Els is 2 maal gevonden, 1 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Van Orakelbot To Weblog Deel 2" is nieuw te koop vanaf € 42,95 bij Bol.com. "Van Orakelbot To Weblog Deel 2" is tweedehands te koop vanaf € 30,00 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 42,95 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (1) vanaf € 30,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek


Omschrijving boek
Deel 2, deel één is verkrijgbaar onder het ISBN 9789087281090 De uitspraken van Confucius, de strategieën van Sunzi, de wonderverhalen van Gan Bao en de gedichten van Li Bai… al deze teksten zijn lang geleden opgetekend in het Klassiek Chinees, een taal die al meer dan tweeduizend jaar wordt gebruikt door denkers, dichters, schrijvers, dokters, priesters en andere geletterden in China. 'Van orakelbot tot weblog' is het eerste Nederlandstalige lesboek voor deze eeuwenoude, maar nog springlevende schrijftaal. Dit lesboek onderscheidt zich door: • de trapsgewijze inleiding in de Klassiek Chinese grammatica • de vele oefeningen met nieuwe woorden en grammaticale constructies • de historische presentatie van oorspronkelijke teksten • de literaire diversiteit: van filosofie tot poëzie, van orakelbot tot weblog • de vele leestips en cultuurhistorische terzijdes • de talloze kleurrijke afbeeldingen De Leidse sinoloog Paul van Els heeft voor het Klassiek Chinees een unieke methode ontwikkeld. Deze methode gaat uit van een grondige opbouw van kennis van de Klassiek Chinese woordenschat en grammatica. Daarna volgen zorgvuldig gekozen oorspronkelijke Klassiek Chinese teksten, die je kennis laten maken met diverse literaire genres uit uiteenlopende historische periodes. Zo ervaar je de grote verscheidenheid van de Chinese schriftcultuur en ontwikkel je tegelijkertijd een stevig historisch bewustzijn. 'Van orakelbot tot weblog' bestaat uit twee rijk geïllustreerde delen: In Deel 1 leer je de basisgrammatica van het Klassiek Chinees, bouw je een degelijke woordenschat op en lees je korte tekstjes. In Deel 2 leer je uitzonderlijke grammaticale partikels en constructies, bouw je je woordenschat verder uit en lees je langere teksten die zijn geschreven in een tijdspanne van maar liefst drieduizend jaar. Paul van Els (1975) studeerde Talen en Culturen van China aan de Universiteit Leiden, en verbleef voor studie ook enkele jaren in Peking, Cambridge en Leuven. Hij promoveerde in 2006 op de Wenzi, een tweeduizend jaar oude politiek-filosofische tekst uit de daoïstische traditie. Momenteel is hij als universitair docent werkzaam aan zijn Alma Mater.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Van Orakelbot To Weblog Deel 2

Type: Paperback
ISBN: 9789087281380
Levertijd: Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Aanbieder:
€ 42,95
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789087281380
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 30,00
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Paul Van Els
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 45,00
Tweedehands (3)
vanaf € 23,95