> > > > > het-officiele-ajax-jaarboek-19992000

David Endt - Het Officiële Ajax Jaarboek 1999-2000

Het boek Het Officiële Ajax Jaarboek 1999-2000 van de auteur David Endt is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Het Officiële Ajax Jaarboek 1999-2000" is tweedehands te koop vanaf € 27,40 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 27,40 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789024540617
   
Soort boek
Hardcover


De beste Nederlandse voetbalclub van de afgelopen eeuw is zonder meer Ajax. Toegegeven, een eeuwfeest is natuurlijk het mooiste als je alles wint wat er te winnen valt. Daar mankeerde het echter aan; UEFA - cupvoetbal was het enige dat er dit jaar in zat. Maar het zou van weinig historisch besef en van geen enkele clubliefde getuigen, Ajax nu de rug toe keren. Natuurlijk is er van alles gedaan om verloren terrein te heroveren. De basis die er stond aan het begin van het seizoen, was op vele plaatsen bemand met nationaal en internationaal erkende toppers. Het talent van het jaar 1998/1999 Richard Knopper werd een vaste kracht. Jan Wouters ging verder op de weg die hij als opvolger van Olsen was ingeslagen. Danny Blind werd aangetrokken als directeur spelersbeleid. De banden met de Ajax - jeugd zouden worden aangehaald en een en ander werd gereorganiseerd. We weten het inmiddels. Ondanks de energie en inventiviteit, is het niet gelopen zoals het bedacht was. Jan Wouters verliet voortijdig de Arena, Blind bedankte voor zijn functie, de grote talenten deden niet waar de Ajax - aanhang van droomde en er was kritiek op de jeugdopleiding. Gelukkig waren er ook momenten die lieten zien hoe voetbal bedoeld is met als hoogtepunt de wedstrijd in Haifa tegen Hapoël. Er was ook een afscheid, dat de ajacieden weer de gelegenheid gaf te laten zien wat ze voor hun club voelen. Bobby Haarms ging met pensioen, na tientallen jaren bij Ajax actief te zijn geweest als speler, scout en trainer. Het einde van de donkere tunnel lijkt in het zicht. Co Adriaans werd benoemd als trainer met ingang van het nieuwe seizoen, en dat was de wens van de meeste ajacieden. Aan de pers werd het jonge Ajax talent voorgesteld, Rafaël van der vaart en Didi Longuet zijn opgenomen in de basis en ook Bram Verbist, Gabriël Mofokeng en Anthony Obodai, het buitenlandse talent van clubs in Afrika en België waar Ajax mee samenwerkt. Danny Blind zien we volgend seizoen terug als trainer van de A - junioren. Maar als we nog een jaar de 100 jarige geschiedenis in duiken, dan zien we dat aan de glorie van de jaren zeventig, ook een mindere periode vooraf ging. Misschien staan we nu wel aan de vooravond van een nieuwe bloeiperiode.
Prijs
€ 27,40
Bekijk boek


Andere populaire boeken van David Endt
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 49,95
Tweedehands (2)
vanaf € 21,00
Nieuw (2)
vanaf € 24,95
Tweedehands (0)
Route 32

ISBN: 9789046816158


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 12,20