|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Auguste Escoffier is een legendarische naam voor chefs en fijnproevers. Zijn Kookboek van de klassieke keuken (Le Guide Culinaire) wordt nog steeds door meesterkoks overal ter wereld geroemd én gebruikt. Ruim een eeuw na eerste publicatie heeft dit standaardwerk, waarin Escoffier de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegt, nog niets aan actualiteit verloren. Georges Auguste Escoffier (1846-1935) mocht vele groten der aarde tot zijn vrienden en bewonderaars rekenen, waaronder de actrice Sarah Bernardt en Edward, Prince of Wales. Keizer Wilhelm noemde Escoffier 'kok van keizers en keizer der koks'. De Franse president gaf Escoffier het lintje van het Légion d'Honneur en later werd Escoffier zelfs officier van het Légion d'Honneur. Met meer dan 1.000 pagina's en meer dan 5.000 recepten is Escoffiers meesterwerk een van de dikste kookboeken ter wereld. Zijn kookklassieker bevat beroemde recepten als Pêche Melba, Poire belle Hélène en Fraises Wilhelmine. Het laatste gerecht - in kirsch en sinaasappelsap gemarineerde aardbeien - is genoemd naar koningin Wilhelmina. Kookboek van de klassieke keuken is primair bedoeld voor de professionele kok. Voor de amateurkok is er De klassieke keuken thuis. Het Kookboek van de klassieke keuken is een culinaire bijbel die in geen enkele boekenkast van koks en meesterkoks mag ontbreken.
|
Prijs
€ 225,00
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Het is de achtste druk van de eerste complete Nederlandse vertaling van het standaardwerk 'Le Guide Culinaire' onder redactie van Wim Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan vijfhonderd recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. Escoffier, de naam behoeft nauwelijks introductie, legt sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. De tekstueel ongewijzigde herdruk is uitgebreid met 48 kleurenfoto's van gerechten, geheel bereid volgens de receptuur van Escoffier en gefotografeerd op stijlvolle eigentijdse wijze. Bovendien is het boek voorzien van meerdere leeslinten, zodat een combinatie van gerechten gemakkelijk gemarkeerd en terug gevonden kan worden tijdens de bereiding. Gebonden in linnen band met full collor stofomslag.
|
Prijs
€ 225,00
|
Bekijk boek
|