> > > > Jaap Van Ginneken

Auteur Jaap Van GinnekenJaap Van Ginneken
Over Jaap Van Ginneken
Jaap van Ginneken Jr. (Hilversum, 8 september 1943) is een Nederlandse psycholoog en communicatiewetenschapper.

Jaap van Ginneken volgde de HBS aan het Sint Vituscollege in Bussum. Hierna studeerde hij psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde zijn kandidaatsexamen psychologie. Aansluitend behaalde Van Ginneken zijn doctoraalexamen sociale psychologie (gedragsleer) aan de Universiteit van Amsterdam. In 1989 promoveerde Van Ginneken cum laude op zijn proefschrift over het ontstaan van de politieke en massapsychologie.

In de jaren zeventig was Van Ginneken tijdelijk een zijpad ingeslagen, vestigde zich als journalist in Parijs, en reisde van daaruit veel naar ontwikkelingslanden. Hij sympathiseerde met hun verzet tegen voortgaande afhankelijkheid en met bevrijdingsbewegingen. Twee vroege boeken over nieuwe conflicten die vervolgens binnen China ontstonden, en met buurland Vietnam, werden ook in het Engels, Japans en Chinees vertaald. Hij vond zich uiteindelijk toch te veel fellow traveller geworden, daarom keerde hij uiteindelijk terug naar zijn eigenlijke vak.

Aanvankelijk bestond dat uit onderwijs over de geschiedenis van de algemene psychologie aan de Universiteit Leiden en een onderzoek voor NWO aan de Rijksuniversiteit Groningen. Onlangs schreef hij in het verlengde daarvan nog voor het 75-jarig jubileum van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) het boek Van Big Brother tot hersenhype - De psycholoog in de praktijk. Nadien was hij langdurig verbonden aan de afdeling communicatiewetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en de Graduate School of Social Science. In deze periode schrijft Van Ginneken over de geschiedenis van de sociale psychologie, de politieke psychologie en de massapsychologie. Deze thema's bespreekt hij in de toepassing van onder andere de sociale invloeden, de massacommunicatie, de sociale media, management en zelforganisatie. Hij zocht bijvoorbeeld dwarsverbanden tussen zelforganisatie en het functioneren van diergroepen, zoals in het boek De kracht van de zwerm.

Een tweede thema van zijn academische werk richtte zich op beeldvorming van de culturele identiteit in de dagelijkse interactie, maar ook op het perspectief van de wereldwijde vrije nieuwsgaring, blockbuster speelfilms en de zogenoemde botsende beschavingen. Hierover leverde hij bijdragen aan diverse tentoonstellingen en televisieseries.

Van Ginneken woont sinds 2004 in Frankrijk. Aanvankelijk was hij enkele jaren associate professor aan de Ceram Business School in het Sophia Antipolis Brainpark nabij Nice, later richtte hij zich volledig op het schrijven van boeken, en het beroepsmatig spreken daarover.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jaap_van_Ginneken
Jaap Van Ginneken heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Jaap Van Ginneken heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Jaap Van Ginneken - Wikipedia
Jaap Van Ginneken heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Jaap Van Ginneken heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 25 boeken gevonden van de auteur Jaap Van Ginneken


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Jaap Van Ginneken.
De meest gevonden boeken zijn Verborgen Verleiders, Collective Behavior And Public Opinion, Faces Of Televisual Media, Understanding Global News en Verleidingen Aan De Top.

Tweedehands (3)
vanaf € 12,50

Nieuw (3)
vanaf € 47,99

Nieuw (2)
vanaf € 131,99

Nieuw (2)
vanaf € 55,99

Nieuw (2)
vanaf € 22,99
Jaap Van Ginneken
Gek Met Geld

Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 14,49

Tweedehands (2)
vanaf € 13,99
Jaap Van Ginneken
Kurt Baschwitz

Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 24,75

Nieuw (2)
vanaf € 48,59

Nieuw (2)
vanaf € 45,99

Nieuw (2)
vanaf € 53,99

Nieuw (2)
vanaf € 134,82

Tweedehands (1)
€ 14,00

Tweedehands (1)
€ 12,95

Nieuw (1)
€ 13,95

Tweedehands (1)
€ 8,45

Tweedehands (1)
€ 19,20

Nieuw (1)
€ 59,95

Tweedehands (1)
€ 14,95

Nieuw (1)
€ 12,25

Tweedehands (1)
€ 9,50
Jaap Van Ginneken
Grillig

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 29,99

Nieuw (1)
€ 20,99

Tweedehands (1)
€ 9,00