> > > > Albert Heringa

Auteur Albert HeringaAlbert Heringa
Over Albert Heringa
Ik, Albert Carel Heringa, ben geboren in Amsterdam in september 1942, als zoon van Anna Jongbloed (1901) en Gerard Carel Heringa (1890) en als laatste telg van een ingewikkelde gezinssituatie. Mijn eerste naam is ontleend aan de jong overleden Albert Karssen, de eerste echtgenootvan mijn moeder en hoofdmedewerker in het laboratoriumvan mijn vader. De tweede naam is die van mijn vader (feitelijk ook zijn tweede), die bij mijn geboorte in een gijzelaarskamp zat en dus het risico liep de oorlog niet te overleven. Ik was zeer welkom en de eerste anderhalf jaar moet ik een vrolijk en ondeugend ventje zijn geweest.

Persoonlijke gegevens.
In februari 1944 werd mijn moeder gearresteerd en in januari 1945 overleed zij in een concentratie kamp. Tussen februari '44 en october '45 verbleef ik bij pleegouders, tot de komst van mijn stiefmoeder (Marie/Moek) het gezin weer bijeen kon laten komen. In 1947 overleed mijn zusje, zes jaar oud en in 1972 overleed mijn vader (81).

In 1968 ben ik getrouwd met medestudente Martha Bloemberg (1944). In januari 1975 kregen wij ons eerste kind, een zoon Aaike Jorn, die door lichamelijke complicaties echter binnen drie weken overleed. In oktober 1976 werd onze dochter Minne Birte geboren, in november 1979 gevolgd door Aafke Marije. Ons huwelijk hield stand tot 1992. Toen zijn Martha en ik gescheiden en hebben we de opvoeding van onze kinderen in een wekelijks afwisseld co-ouderschap voortgezet. In 1999 ben ik met Florry Maarse (1959) naar Barneveld verhuisd, waar we In 2001 zijn getrouwd. In 2004 zijn we naar mijn ouderlijk huis in Midlaren (Dr) verhuisd. Ook dit huwelijk werd in 2006 ontbonden. Na een periode van enkele jaren LAT-ten woon ik nu sinds september 2010 met Lida van Hellemondt (1953) samen in Bennekom. Sinds 2006 ben ik ook een regelmatige (oppas)opa, inmiddels van drie kleindochters.

Voor meer informatie zie onderstaande bron.
Bron: www.albertheringa.nl/content/over-albert-c-heringa
Albert Heringa heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Albert Heringa heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Albert Heringa heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 1 boek gevonden van de auteur Albert Heringa


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Albert Heringa.
Het enige gevonden boek is De Laatste Wens Van Moek.

Nieuw (1)
€ 10,66