> > > > > de-avonturen-van-henry-ii-fix

Atte Jongstra - De Avonturen Van Henry Ii Fix

Het boek De Avonturen Van Henry Ii Fix van de auteur Atte Jongstra is 4 maal gevonden, 2 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "De Avonturen Van Henry Ii Fix" is nieuw te koop vanaf € 18,00 bij Bol.com. "De Avonturen Van Henry Ii Fix" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Nieuw (2) vanaf € 18,00 bij Bol.com Toon 2 nieuwe boeken
Tweedehands (2) vanaf bij antiqbook.com Toon 2 tweedehands boeken


De auteur van dit boek
Atte Jongstra


Profiel van Atte Jongstra
Nieuw
We hebben 2 nieuwe boeken gevonden
De Avonturen Van Henry Ii Fix

Type: Paperback
ISBN: 9789029564441
Levertijd: 6

Aanbieder:
€ 18,00
De Avonturen Van Henry Ii Fix

Type: Paperback
ISBN: 9789029574709
Levertijd: 18

Aanbieder:
€ 23,99
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Amsterdam, Uitgeverij de Arbeiderspers., 2007.. Paperback 22x14. 3e druk. 384 blz. In een Leids veilinghuis trof schrijver Atte Jongstra drie kisten aan. Ze bleken de nalatenschap te bevatten van de bevlogen Zwolse burger Henry II Fix (1774-1844). Tussen alle papieren verschool zich het prozawerk 'De avonturen van Henry II Fix', een magistrale autobiografie waarin de schrijver zich een heuse romancier toont, en een scherpzinnig waarnemer in een turbulente tijd: patriotten, napoleontische bezetting, de geestdrift tijdens Neêrlands herstel na 1813, de 1825-watersnood, beroering rond de Tiendaagse Veldtocht in 1831. Fix schrijft, dicht, tekent, componeert, theoretiseert, doet uitvindingen en visionaire voorstellen op het gebied van stadsontwikkeling, volksvoorspoed, vrede en toerisme. Hij schetst zelfs de contouren van een Volkerenbond en de eerste aanzetten tot een wegenverkeerswet. Ontroerende rode draad door 'De avonturen van Henry II Fix' vormt de verloving met weduwe Wilhelmina Wilders, die in het hart van Fix nooit zijn moeder wist te verdringen. En dan is er de levenslange, tragische vete met de Zwolse Prins der dichters Rhijnvis Feith en diens navolgers. Een strijd die versterkt zal hebben wat Fix al van nature was: een buitenstaander. Dat 'De avonturen van Henry II Fix' nooit eerder boven water kwamen, moet te maken hebben met de eenzame positie van de auteur. Soms lijkt het alsof hij (door de Feithen?) zorgvuldig uit de geschiedenis is weggewerkt. De publicatie van 'De avonturen van Henry II Fix', voorzien van inleiding, noten en talloze illustraties, is 163 jaar na de dood van Henry II Fix een daad van rechtvaardigheid. Het is een meeslepende getuigenis van leven, liefde, lijden, overwinningen en nederlagen..
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
www.stormybooks.nl
ISBN
9789029564441
   
Soort boek
Paperback


Conditieredelijk [vml. ongelezen exemplaar; kaft deels verkleurd (zie afb.)]Aantal pagina`s384Uitgavejaar2007 [2e druk februari]Uitgegeven doorUitgeverij De ArbeiderspersKaftpaperback ISBN9789029564441Code [intern]SBNL14 Beschrijving boekAanvulling conditie: rug kaft onderzijde kaal stootplekje.In een Leids veilinghuis trof schrijver Atte Jongstra drie kisten aan. Ze bleken de nalatenschap te bevatten van de bevlogen Zwolse burger Henry II Fix [1774-1844]. Tussen alle papieren verschool zich het prozawerk De avonturen van Henry II Fix, een magistrale autobiografie waarin de schrijver zich een heuse romancier toont, en een scherpzinnig waarnemer in een turbulente tijd: patriotten, napoleontische bezetting, de geestdrift tijdens Neêrlands herstel na 1813, de 1825-watersnood, beroering rond de Tiendaagse Veldtocht in 1831. Fix schrijft, dicht, tekent, componeert, theoretiseert, doet uitvindingen en visionaire voorstellen op het gebied van stadsontwikkeling, volksvoorspoed, vrede en toerisme. Hij schetst zelfs de contouren van een Volkerenbond en de eerste aanzetten tot een wegenverkeerswet.Ontroerende rode draad door De avonturen van Henry II Fix vormt de verloving met weduwe Wilhelmina Wilders, die in het hart van Fix nooit zijn moeder wist te verdringen. En dan is er de levenslange, tragische vete met de Zwolse Prins der dichters Rhijnvis Feith en diens navolgers. Een strijd die versterkt zal hebben wat Fix al van nature was: een buitenstaander.Dat De avonturen van Henry II Fix nooit eerder boven water kwamen, moet te maken hebben met de eenzame positie van de auteur. Soms lijkt het alsof hij [door de Feithen?] zorgvuldig uit de geschiedenis is weggewerkt. De publicatie van De avonturen van Henry II Fix, voorzien van inleiding, noten en talloze illustraties, is 163 jaar na de dood van Henry II Fix een daad van rechtvaardigheid. Het is een meeslepende getuigenis van leven, liefde, lijden, overwinningen en nederlagen.
Prijs
€ 10,00
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Atte Jongstra
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
De Tegenhanger

ISBN: 9789021468051


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 11,62
Tweedehands (0)
Cicerone

ISBN: 9789025404840


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 14,50
Tweedehands (1)
€ 8,95
Nieuw (1)
€ 21,50
Tweedehands (1)