> > > > > het-proefboek

Peter Klosse - Het Proefboek

Het boek Het Proefboek van de auteur Peter Klosse is 2 maal gevonden, 1 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Het Proefboek" is nieuw te koop vanaf € 73,00 bij Bol.com. "Het Proefboek" is tweedehands te koop vanaf € 21,90 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 73,00 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (1) vanaf € 21,90 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Het Proefboek

Type: Hardcover
ISBN: 9789021551135
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 73,00
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789043905053
   
Soort boek
Hardcover


Dit is niet zomaar een kookboek en ook niet zomaar een wijnboek. Dit is hét smaakboek waarin wordt uitgelegd hoe smaak tot stand komt; vanaf het proeven in zintuiglijk opzicht, tot de smaak van gerechten en wijnen. Het Proefboek is een gastronomisch handboek dat inzicht geeft in de complexe wereld van het proeven zodat bijvoorbeeld de smaak van wijnen en gerechten nog beter begrepen en koken gemakkelijker wordt.<br /><br />Het Proefboek maakt onderscheid tussen de productkant en de menskant van het proeven, met voor elk eigen termen en definities. Voor de productkant gebruiken we de inmiddels bekende universele smaakfactoren (mondgevoel, smaakgehalte en smaaktype). Zij beschrijven het smaakprofiel van een product en helpen ons smaak te begrijpen. Aan de zintuigkant, de menskant, onderscheiden we gustatie als zintuig en proefvermogen als de totaalbeleving waarbij alle zintuigen actief betrokken zijn. Een tweede belangrijke pijler is de classificatie van smaak in stijlen die het mogelijk maakt smaken te herkennen. <br /><br />Dit vergemakkelijkt het maken van keuzes; denk aan gerechtencompositie (keuze van ingrediënten die bij elkaar passen), volgordebepaling (gerechten en wijnen in de juiste volgorde plaatsen) en de combinatie van wijnen en gerechten).<br /><br />In het uitgebreide hoofdstuk over koken staan talloze voorbeelden van kooktechnieken en kookprocessen, met bijbehorende recepten. Ook de smaak van wijn wordt uitvoerig behandeld en toegelicht. Het zwaartepunt van het Proefboek ligt bij de gastronomie en de combinatie van wijnen en gerechten. Toch zullen ook degenen die nooit een glas wijn drinken, en ook zij die in de voedselindustrie werkzaam zijn, dit werk met plezier lezen en kunnen gebruiken. Door zijn opzet en inhoud leent het zich bovendien voor gebruik in opleidingen waarin aandacht wordt besteed aan smaak.<br /><br />Peter Klosse is restaurateur en oprichter van de Academie voor Gastronomie, een gastronomisch opleidings- en researchinstituut. Hij heeft een proefschrift geschreven voor de Universiteit van Maastricht. Eerder publiceerde hij over dit onderwerp in de boeken Smaak en Smaakstijlen.
Prijs
€ 21,90
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Peter Klosse
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (3)
vanaf € 69,19
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 20,95
Tweedehands (0)
Mosselen

ISBN: 9789043907323


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 17,75