> > > > > gevaarlke-kinderen-kinderen-in-gevaar-de-justitiele-kinderbescherming-en-de-veranderende-sociale-positie-van-jongeren-19601995

Komen - Gevaarl?ke Kinderen - Kinderen In Gevaar: De Justitiële Kinderbescherming En De Veranderende Sociale Positie Van Jongeren, 1960-1995

Het boek Gevaarl?ke Kinderen - Kinderen In Gevaar: De Justitiële Kinderbescherming En De Veranderende Sociale Positie Van Jongeren, 1960-1995 van de auteur Komen is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Gevaarl?ke Kinderen - Kinderen In Gevaar: De Justitiële Kinderbescherming En De Veranderende Sociale Positie Van Jongeren, 1960-1995" is tweedehands te koop vanaf € 9,72 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 9,72 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789066652941
   
Soort boek
Paperback


De justitiële kinderbescherming wordt ingeschakeld in gevallen van jeugddelinquentie, (seksuele) kindermishandeling en kinderverwaarlozing. Op basis van een analyse van ruim tweehonderd rechtbankdossiers geeft de auteur een indringend beeld van de aard en aanpak van kinderverwaarlozing, kindermishandeling, incest en jeugdcriminaliteit in heden en verleden. Nagegaan wordt of onder kinderbeschermers vanaf de jaren zestig sprake is van een meer op emotionele zorg en affectie gerichte opvoedingsmoraal en een toenemende aandacht voor problemen in de emotionele kinderverzorging. Gevaarlijke kinderen... gaat verder in op de wijzigingen in de ernst en de aanpak van lichamelijke kindermishandeling, de veranderende verhoudingen tussen ouders en kinderen, en de verschillende oordelen van kinderbeschermers over het gebruik van fysiek geweld in de opvoeding. Tevens wordt ingegaan op de vraag of kinderbeschermers vroeger nauwelijks en nu te voortvarend te werk gaan bij vermoedens van incest. De toegenomen ernst van de jeugdcriminaliteit, de samenhang tussen opvoeding en delinquentie, en de veranderende verhoudingen tussen kinderbeschermers en hun (jeugdige) cliënten komen eveneens aan bod.
Prijs
€ 9,72
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Komen
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 11,95
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 17,25
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 9,95