> > > > > strafvorderlijk-onderzoek-van-telecommunicatie-18382002

B.J. Koops - Strafvorderlijk Onderzoek Van (tele)communicatie 1838-2002

Het boek Strafvorderlijk Onderzoek Van (tele)communicatie 1838-2002 van de auteur B.J. Koops is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Strafvorderlijk Onderzoek Van (tele)communicatie 1838-2002" is tweedehands te koop vanaf € 23,95 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 23,95 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789026841088
   
Soort boek
Paperback


Dit boek verkent het grensvlak tussen opsporing en privacy door een grondige analyse van een deelterrein: het strafvorderlijk onderzoek van communicatie. Centraal staat de vraag onder welke voorwaarden justitie communicatie van burgers mag onderzoeken. Het grondwettelijk (tele)communicatiegeheim waarborgt weliswaar de vertrouwelijkheid van (tele)communicatie, maar daarop zijn de nodige uitzonderingen mogelijk.<br />Van oudsher heeft de wetgever toegestaan dat justitie post van burgers onderschept. Na de komst van nieuwe telecommunicatietechnieken, zoals de telegraaf, de telefoon en elektronische post, is het bevoegdhedenarsenaal steeds uitgebreid. Met de wet Bijzondere opsporingsbevoegdheden uit 2000 is ook het direct afluisteren van burgers mogelijk geworden. Twee vragen staan centraal:<br />1. welk systeem ligt ten grondslag aan het (tele)communicatiegeheim en al die verschillende bevoegdheden tot onderscheppen van communicatie? Waarom bestaan er verschillende voorwaarden voor het onderzoeken van post, telegrafie, telecommunicatie en directe communicatie?<br />2. is sinds 1838, toen het eerste Wetboek van Strafvordering werd ingevoerd, het grensvlak tussen opsporing en privacy verschoven? Kan justitie tegenwoordig meer inbreuk maken op de privacy van communicatie dan vroeger?
Prijs
€ 23,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van B.J. Koops
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 25,40
Tweedehands (1)
€ 26,50
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 11,00
Nieuw (2)
vanaf € 84,00
Tweedehands (0)