> > > > > de-ambtman-in-het-kwartier-van-nijmegen-ca-12501543

Jan Kuys - De Ambtman In Het Kwartier Van Nijmegen (ca. 1250-1543)

Het boek De Ambtman In Het Kwartier Van Nijmegen (ca. 1250-1543) van de auteur Jan Kuys is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Ambtman In Het Kwartier Van Nijmegen (ca. 1250-1543)" is tweedehands te koop vanaf € 26,95 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 26,95 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789071478031
   
Soort boek
Paperback


Op basis van voornamelijk ongepubliceerd archiefmateriaal geeft dit boek een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de Gelderse hertogelijke ambtman in de Duffelt (nu in Duitsland gelegen), het Rijk van Nijmegen, het Land van Maas en Waal, de Over-Betuwe, de Neder-Betuwe, De Bommeler- en Tielerwaarden, Beesd en Rhenoy, het Land van Cuijk en het Land van Buren. <br />Deze ambtman was als hoofd van zijn ambt een bijzonder veelzijdige functionaris. Hij had een zeer uitgebreid en gevarieerd takenpakket, dat in dit boek in al zijn facetten behandeld wordt. De verschillende taken lagen op het gebied van het bestuur, inning van belastingen, waterstaatsbeheer, vrijwillige en contentieuze rechtspraak in civiele zaken, strafrechtspraak en landsverdediging. De ambtman moest soms ook nog allerlei andere voorkomende werkzaamheden voor de hertog verrichten. Ook komen in dit boek zaken aan de orde zoals het ontstaan en de geschiedenis van de ambten en de verhouding tussen de hertog en zijn ambtmannen. Tenslotte zijn nog bijlagen opgenomen waarin per ambt de namen worden opgegeven van in totaal meer dan vierhonderd ambtmannen met opgave van de jaren waarin zij in dienst zijn geweest. Ten behoeve van de geografische oriëntatie is een uitklapkaart van het Kwartier van Nijmegen bijgevoegd.
Prijs
€ 26,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Jan Kuys
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.