> > > > > is-dit-een-mens-het-respijt

Primo Levi - Is Dit Een Mens & Het Respijt

Het boek Is Dit Een Mens & Het Respijt van de auteur Primo Levi is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Is Dit Een Mens & Het Respijt" is tweedehands te koop vanaf € 27,50 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 27,50 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789029093491
   
Soort boek
Paperback


<p> 'Primo Levi is een geniaal schrijver.' Louis Theroux in de Volkskrant<br /> <br /> Een overlevende van Auschwitz en de holocaust richt zich met zijn woorden tot ons allemaal<br /> <br /> Als verzetsstrijder trok Primo Levi in 1943 de bergen in, maar hij werd al na enkele maanden gepakt en naar Auschwitz gedeporteerd. Als een van de weinigen keerde hij terug en schreef, aanvankelijk uit een chaotische, blinde drang, Is dit een mens, dat terecht als een van de klassieke getuigenissen over de Jodenvervolging wordt beschouwd.<br /> <br /> Zestien jaar later volgde Het respijt: de afstand in tijd heeft duidelijk de heftigheid van de emoties getemd en ruimte gemaakt voor een met zichtbaar plezier gehanteerd schrijverschap. In Het respijt beschrijft Primo Levi zijn thuisreis in de zomer en herfst van 1945, een absurde zwerftocht door Polen, Oekraïne, Wit-Rusland, Roemenië en Oostenrijk. Het is een tijd van respijt, vol explosieve levenslust en bizarre ontmoetingen en avonturen; een precair bestand tussen leven en dood.<br /> <br /> Is dit een mens en Het respijt zijn twee aangrijpende literaire klassiekers over de verschrikkingen van de oorlog, die de lezer niet snel los zullen laten.<br /> <br /> <br /> <strong>De pers over Is dit een mens en Het respijt<br /></strong><br />'Zelden heb ik zo indringend de kunst en de zin van het leven gedemonstreerd gezien.' De Groene Amsterdammer<br /> <br /> ‘Wat Primo Levi kon, was de afgrijselijkste en grootste misdaad in de moderne geschiedenis, de Holocaust, van binnenuit zo beschrijven, dat hij recht doet aan de complexiteit ervan. Hij heeft de morele autoriteit om dat te doen, hij is een geniaal schrijver en hij heeft het zelf meegemaakt.’ Louis Theroux in de Volkskrant<br /> <br />‘Er zijn weinig boeken die me zo geraakt hebben, het is indrukwekkend en ongelooflijk. Door dit boek ben ik toch anders om me heen gaan kijken. Beschaving is maar een dun laagje en dat geldt voor iedereen. Dit boek blijft actueel.’ Carola Schouten<br /> <br /> ‘Een van de meest indrukwekkende getuigenissen van het leven in het naziconcentratiekamp Auschwitz.’ Nederlands Dagblad<br /> </p>
Prijs
€ 27,50
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789029025744
   
Soort boek
Bindwijze overig


<p> twee romans met de oorlogservaringen van Primo Levi </p>
Prijs
€ 42,50
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Primo Levi
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Is Dit Een Mens

ISBN: 9789029026840


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 20,00
Tweedehands (9)
vanaf € 11,95
Het Respijt

ISBN: 9789029055376


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 20,99
Tweedehands (7)
vanaf € 17,00
The Periodic Table

ISBN: 9780805210415


Bekijk boek

Nieuw (7)
vanaf € 8,09
Tweedehands (0)